18.8 C
Dubrovnik
Petak, 10 listopada, 2025
HomeVijestiDrugi tjedan Good Food Festivala donosi bogati gastronomski doživljaj

Drugi tjedan Good Food Festivala donosi bogati gastronomski doživljaj

Drugi tjedan Good Food Festivala donosi nastavak vrhunske gastronomije, uz brojne radionice, vinske večeri, tematske večere i kulinarske susrete s poznatim chefovima. Posjetitelje očekuju zanimljive Zero Waste i slastičarske radionice, kreativna druženja u Udruzi Deša, slikarska radionica Vinorel, posebne večere uz glazbu uživo, kao i vinske degustacije u suradnji s poznatim hrvatskim vinarijama. Festival donosi i Dan na farmi, piknik u prirodi, gdje će se moći kušati domaće maslinovo ulje i lokalne proizvode, a sve završava velikim finalom – tradicionalnom Dubrovačkom trpezom na Stradunu.

Tijekom cijelog trajanja festivala, od 6. do 19. listopada, više od šezdeset restorana u Dubrovniku, Župi dubrovačkoj, Cavtatu, Konavlima i Dubrovačkom primorju nudi posebne festivalske jelovnike, doručke i slatke ponude po promotivnim cijenama. Uz to, u Gružu se održava sajam Samo hrvatsko, a svi ljubitelji dobre hrane i vina pozvani su uživati u jedinstvenoj atmosferi koja spaja okuse, mirise i dobru zabavu.

U ponedjeljak, 13. listopada, u Udruzi Deša organizirana je radionica Zero Waste sa starim kruhom pod vodstvom Irine Brajčić, a večer donosi tradicionalnu večeru ispod peke u restoranu Local, koja će se održati od 19 do 22 sata, uz živu glazbu i ugodnu atmosferu lokalne gastronomije.

U utorak, 14. listopada, u Udruzi Deša ponovno će se održati radionica Irine Brajčić, ovaj put na temu Tri okusa – umak, krem, emulzija, dok će se u restoranu Lucijan održat će se Chef’s Table koji otkriva okuse novih recepata, dok će u večernjim satima, od 19 sati, restoran Dubrovnik ugostiti tematsku večeru Šapat okusa u izvedbi vrhunskih chefova Roka Nikolića i Dalibora Vidovića, uz glazbenu pratnju dua Lino & Anja.

U srijedu, 15. listopada, u Udruzi Deša održat će se radionica pripreme kolača od jabuka i rogača koju vodi Jela Kusić, dok će istoga dana, u 19 sati, restoran Marco Polo ponuditi degustacijski meni uparen s vinima vinarije Boškinac, uz stručno vodstvo iskusnih enologa.

U četvrtak, 16. listopada, u Studentskom domu od 16 do 18 sati, chef Ante Dropuljić održat će predavanje i radionicu na temu Zero Waste. Od 18 do 20 sati u Vinariji Škar održava se slikarska radionica Vinorel, koja spaja umjetnost i vino, a večer će zaključiti posebna večera s poznatim chefom Marijom Curićem u restoranu Ruđer, gdje će posjetitelji moći uživati u pomno osmišljenom meniju usklađenom s biranim vinima.

U petak, 17. listopada, u udruzi Deša održat će se radionica Tiramisu s Divkom pod vodstvom Mate Brnjića. Istoga dana, od 18 sati, u restoranu Lucijan održat će se večera S place na pjat, a već u 19 sati počinje vinska večer u restoranu Orsan, u suradnji s vinarijom Crvik.

Subota, 18. listopada, posvećena je prirodi, druženju i tradiciji. U seoskom domaćinstvu Knez na Pobrežju organiziran je Dan na farmi, piknik u prirodi uz degustaciju maslinovog ulja, berbu maslina, ručak i živu glazbu. Organiziran je i autobusni prijevoz – polazak u 9:30 sati sa stanice Grawe, a povratak u 15:30 sati s Pobrežja. U večernjim satima održat će se posljednja večera s poznatim chefom, ovoga puta u Ljetnikovcu Natali, gdje će gostovati chef Mario Mandarić. Ljubitelje moderne kuhinje očekuje i fuzijska večera u restoranu Urban & Veggie, koja počinje u 19 sati.

Završni dan festivala, nedjelja, 19. listopada, donosi sladak kraj uz Slatku nedjelju u restoranu Lucijan Hotela The Pucić Palace, tijekom koje će posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi kolača i kreativnih koktela. Od 19 sati, u restoranu Port 22 održat će se vinska večer u suradnji s vinarijom Saint Hills, dok će prava kruna festivala biti tradicionalna Dubrovačka trpeza, koja će se održati od 9 sati, uz nastup klape Ragusa. Sav prihod prikupljen tom prilikom bit će doniran Udruzi Poseban prijatelj Dubrovnik.

Osim posebnih restoranskih menija očekuje nas bogat festivalski program koji i ove godine uključuje Program plus, odnosno gourmet ture Starim gradom, gurmanski izlet na Pelješac i u Ston te sajam hrvatskih proizvoda Samo hrvatsko u Parku Luja Šoletića u Gružu, od 11. do 18. listopada, u organizaciji Udruge veterana branitelja 72. bojne vojne policije.

Bogatu programsku brošuru Good Food Festivala možete preuzeti u jednom od turističkih informativnih centara ili online putem linka http://bit.ly/47Km2jZ , a ponudu restorana, festivalskih doručaka i slatke ponude u trajanju od dva tjedna Good Food Festivala pogledajte ovdje http://bit.ly/4n5uXBb .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA