31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDRUGAŠI IZNIJELI SVOJE IDEJE ZA ŽUPU Žele da se promijene Kupari, postave...

DRUGAŠI IZNIJELI SVOJE IDEJE ZA ŽUPU Žele da se promijene Kupari, postave kontejneri za recikliranje, igraonice, obnovi crkvica

Učenici 2. a i 2.c razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojim učiteljicama Renatom Pavlin i Mirjanom Banić Malkić danas su došli u posjet Općini Župa dubrovačka kako bi se upoznali sa djelovanjem Općine kao institucije.

U sklopu učenja o mjestu u kojem žive učenici su se na zanimljiv način upoznali sa Općinom kao javnom ustanovom koja je važna za stanovnike našeg mjesta. Kroz zanimanja tajnice, komunalnog redara i voditeljice društvenih djelatnosti, u velikoj vijećnici predočili su im  djelatnici Općine Andrea,  Igor i Katarina,  koji su ujedno roditelji drugaša. Mama Andrea objasnila je kako se svaki predmet i svako pismo koje dođu u Općinu raspoređuju po Odsjecima na rješavanje, Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatnostima koje obavlja, a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti naše Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao.

Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te za načelnika i vijećnike  napisali i pospremili u kutiju svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i rada u našem mjestu.  Tako su predložili da se “poprave Kupari“, da se što prije završi igralište u Čibači, da se osvijetle njihove ulice, da se obnovi crkvica Presvetog srca Isusova u Srebrenom  i da se naprave igraonica i klizalište u sklopu župskog adventa.

Nakon posjata Općini učenici su obišli mjesto u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju. O običajima i ljepotama župske nošnje nedavno su ih poučili  članovi Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica, a Vedran Mezei autor knjige Treći ključ, učenike je upoznao sa poviješću našega mjesta s posebnim naglaskom na vrijeme Dubrovačke Republike. Narednih dana drugaši će obići i Dobrovoljno  vatrogasno društvo u Postranju.

Za njih su ovo bili nastavni dan u kojima su mnogo toga naučili na praktičan način, lijepo se podružili uživajući u ugodnom vremenu i ljepotama našeg kraja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA