31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021Dobroslavić i Cebalo na Korčuli o prometnoj infrastrukturi, turizmu i poljoprivrednom potencijalu

Dobroslavić i Cebalo na Korčuli o prometnoj infrastrukturi, turizmu i poljoprivrednom potencijalu

Kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera za župana Nikola Dobroslavić i zamjenika župana Joško Cebalo danas su, u pratnji saborskog zastupnika Branka Bačića, boravili na otoku Korčuli. 

Kandidati su tako danas posjetili Smokvicu, Vela Luku i Blato te se tom prigodom družili s članovima i simpatizerima, koji su istovremeno imali mogućnost s njima podijeliti neke od problema s kojima se susreću stanovnici otoka. Također, građanima su se predstavile kandidatkinje HDZ-a za načelnicu Smokvice Petra Tomašić, za načelnicu Vela Luke Maja Zlokić te načelnicu Blata Franciska Jurišić Bačić.

Kao i na ostalim hrvatskim otocima, tako je i na otoku Korčuli prometna infrastruktura jedna od glavnih pretpostavki razvoja i ostanka stanovništa, a zbog čega je ova županijska vlast kroz proteklo razdoblje puno ulagala u izgradnju luka. 

Značajna su također bila ulaganja u cestovnu infrastrukturu, u kvalitetu obrazovanja, ali i u zdravstveni standard, od čega se kao najznačajnija izdvajaju ulaganja u domove zdravlja na otoku, ali i uspostava cjelogodišnje helikopterske hitne službe na području županije, koja svoj značaj u našoj županiji ima osobito u slučaju kada se radi o hitnim slučajevima na otocima. 

Također, u Vela Luci je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizma, budući da se ondje nalazi Specijalna bolnica Kalos koja ima taj potencijal, a prilikom posjeta Blatu bilo je riječi o gospodarskom i poljoprivrednom potencijalu ovog područja, a u svjetlu postojećih gospodarskih subjekata. 

Kandidati za župana i zamjenika Nikola Dobroslavić i Joško Cebalo tako su u izravnom kontaktu s mještanima Smokvice, Vela Luke i Korčule i ovom prilikom dobili jasan uvid u zahtjeve i kompleksnost života na otoku, ali i činjenicu da otok Korčula osim turizma, čiju ponudu izuzetno kvalitetno razvija, ima i druge potencijale za koje treba zajednički pronaći najbolje načine razvoja i promocije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA