31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleDirljiva čestitka i zahvala Dubrovačkim vatrogascima

Dirljiva čestitka i zahvala Dubrovačkim vatrogascima

U FB grupi Vatrogasci 193 objavljena je čestitka jedne obitelji iz Petrinje, koja se u osvit nove 2024. prisjetila Stare godine 2020. i naših vatrogasaca koji su im tada pritekli upomoć.

31.12. 2020. nastala je ova uspomena za cijeli život u Petrinji.
Nakon potresa stradao je naš krov i Javna vatrogasna postrojba Dubrovnika pokrivala ga u kasno popodne Stare 2020. godine, sve do mrklog mraka. U tom trenutku smo shvatili da će biti bolje i da nismo sami.

Bog vas blagoslovio dragi ljudi!

Sve vam najbolje u novoj 2024. vatrogascima, diljem naše Hrvatske!

Podsjetimo, potres kod Petrinje 2020. magnitude 6,4 MW pogodio je 29. prosinca 2020. godine u 12:19 sati Sisačko-moslavačku županiju s epicentrom 3 km jugozapadno od grada Petrinje.

Maksimalni intenzitet osjećaja procijenjen je na VIII. (jako štetno) do IX. (razorno) stupanj na europskoj makroseizmičkoj ljestvici. Ovom su događaju prethodila tri velika potresa, od kojih najjači magnitude 5,2 MW. Nakon ovoga, uslijedila je serija nekoliko stotina potresa, od kojih najjači magnitude 5,0 po Richterovoj ljestvici.

Poginulo je sedam osoba, od toga petero u Majskim Poljanama, a preostali u Žažini i Petrinji.

Potres se dogodio u doba pandemije koronavirusa u Hrvatskoj. Uz ljudske žrtve, nanio je značajne materijalne štete u pogođenim područjima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA