10.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 1 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiDAN POLICIJE Pavličević: Svi oni na terenu znaju kako je teško ostati...

DAN POLICIJE Pavličević: Svi oni na terenu znaju kako je teško ostati sabran i profesionalan

Povodom obilježavanja Dana policije položeni su vijenci ispred Spomen križa na groblju Boninovo i na grobovima poginulih pripadnika policije, a položeni su vijenci i ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević ne skriva zadovoljstvo rada ove policijske uprave te ističe nisku stopu kriminaliteta na našem području, iznimno je zadovoljan postotkom razriješenih kaznenih djela kao i velikim zapljenama droga koje su rezultat kako kaže, iscrpnog i predanog rada velikog broja policijskih službenika.

Načelnik Pavličević na početku je kazao kako svi oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže, kaže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane.

-Svake godine Dan policije i blagdan sv. Mihovila obilježavamo 29. rujna, a ove godine ga obilježavamo nešto ranije zbog mojih obaveza koje idu prema Ministarstvu unutarnjih poslova. Svaka godina je prigoda da se sjetimo našeg grada i prezentiramo naš rad, a također i da se prisjetimo svih onih policajaca koji su doprinijeli od početka stvaranju hravtske države do svakodnevnih zadaća koje obavljaju ponekad i u nemogućim uvjetima – rekao je Pavličević.

Na novinarsko pitanje čime je posebno zadovoljan u ovoj godini, a tiče se djelovanja policije, Pavličević je odgovorio kako je zadovoljan postotkom razriješenih kaznenih djela.

-Prevencijom koju smo polučili ove godine imat ćemo jedan značajan pad kaznenih djela ove godine. Ne možemo se izvlačiti na koronu koja je bila 2020. godine jer je ove godine ipak bilo nešto više posla i gostiju, međutim napravili smo dobar preventivni rad tako da nam je statistika jako dobra. Ono čime nikada nećemo biti zadovoljni jesu stradanja u prometu gdje smo negdje na razini prošle godine, a ova godina još uvijek traje te se nadamo kako se neće događati još teških prometnih nesreća. Naravno da sam zadovoljan i onim veliki zapljenama droge koje su rezultat iscrpnog i predanog rada jednog većeg broja policijskih službenika – zaključio je Pavličević.

Gradonačelnik Mato Franković prisjetio se uloge policije u Domovinskom ratu, a ove godine, 1. listopada biti će 30 godina od početka agresije.

-Želio bih istaknuti činjenicu da se ne ističe dovoljno jedna od vrlo važnih, ako ne i ključnih uloga hrvatske policije koja je tada bila nositelj okosnice obrane cijelog dubrovačkog područja. Da nije bilo tadašnjeg angažmana hrvatske policije, tko zna kako i na koji način bi se pisala hrvatska povijest i zato hvala svim onim braniteljima policajcima koji su dali i svoje živote, ali i koji su bili spremni dati svoje živote za obranu krajnjeg juga, a naravno i cijele domovine – kazao je Franković koji je dodao kako policija predstavlja sigurnost za sve građane kao i posjetitelje u gradu Dubrovniku gdje vlada niska stopa kriminaliteta.

Župan Nikola Dobroslavić je kazao kako je ponosan na policiju te je jako zahvalan što je policija iz ondašnje milicije u prošlom sustavu uspješno prošla put do demokratske institucije čuvara javnog reda, mira i sigurnosti.

-Sjetit ćemo se da je policija u početku 90-ih bila prva oružana obrambena snaga koja se suprotstavila velikosrpskoj agresiji, a kasnije je bila izvorište svih drugih postrojbi i sudionik svih obrambenih i osloboditeljskih operacija u Domovinskom ratu. Ponosni smo na to da naša policijska uprava ima odlične rezultate u borbi protiv kriminaliteta, vidjeli smo zapljene droge, vidjeli smo osiguravanje granice i nedopuštanje ilegalnih migracija što je sve važno za građane i sigurnost – rekao je Dobroslavić zahvalivši na kraju na ustupanju policijskog helikoptera za potrebe novouspostavljene hitne helikopterske medicinske službe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić