24.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaČUVARI DRŽIĆEVE BAŠTINE Virtualno otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice

ČUVARI DRŽIĆEVE BAŠTINE Virtualno otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice

Ove subote, 28. studenog 2020., u 12 sati, Dom Marina Držića će upriličiti virtualno otvorenje izložbe radova polaznika višemjesečne likovne radionice Doma Marina Držića “Držićevi čuvari baštine”. Nažalost, otvorenju neće prisustvovati autori radova, kao ni članovi njihovih obitelji, zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera. Izložbu će online predstaviti voditeljica i mentorica radionice, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića i akademska slikarica Jasmina Runje,  uz kustosicu Valeriju Jurjević i ravnatelja ustanove Nikšu Matića.

U današnje vrijeme raznih tiskovina i svakojakih ekrana i tipkovnica, vještina lijepoga pisanja rukom sve se više gubi. Zato je Dom Marina Držića ove jeseni oformio vlastiti mali „skriptorij“ u kojem su polaznici likovne radionice „Držićevi čuvari baštine“ ručno izrađivali knjige, ukrašavali ih raznim likovnim tehnikama i u njih rukom upisivali dijelove tekstova Marina Držića. Poticaj za to dala je činjenica da je većina njegovih djela sačuvana u rukopisnom obliku.  

Radovi djece polaznika likovne radionice „Držićevi čuvari baštine“ bit će izloženi u Domu Marina Držića od 28.11. do 07.12. 2020. i moći će se razgledati od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati. Nakon toga, 07. prosinca će se premjestiti u jedan od izloga na Stradunu, u sklopu Zimskog festivala i blagdanskog ukrašavanja izloga, gdje će Dubrovčane i njihove goste podsjećati na važnost pisane riječi i književne ostavštine Marina Držića. Po završetku Zimskog festivala, radovi će se predati njihovim autorima, a Dom Marina Držića se nada kako će djeca svoje rukom rađene knjige pohraniti na posebno mjesto u vlastitim kućnim bibliotekama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA