30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiČistoća kupila tri nova vozila za sakupljanje i odvoz otpada

Čistoća kupila tri nova vozila za sakupljanje i odvoz otpada

Nabavom novih specijalnih komunalnih vozila Čistoća nastavlja s obnovom svog voznog parka. Riječ je o tri specijalna komunalna vozila za sakupljanje i odvoz otpada marke MAN i IVECO.

Novo specijalno komunalno vozilo marke MAN TGS kapaciteta je 24 m3, opremljen je FAUN nadogradnjom s potisnom pločom. Ovo specijalno vozilo ostvaruje impresivne rezultate u sakupljanju miješanog komunalnog otpada, a zbog svojih tehničkih karakteristika koristit će se i za sakupljanje glomaznog otpada.

Naime, ovim vozilom moguća je manipulacija i velikim spremnicima od 5 m3, dok za spremnike od 5-10 m3, uključujući i press kontejner, nabavljeno je specijalno komunalno vozilo s podizačem marke MAN TGM 18.290.

Manje vozilo marke IVECO odlikuje kompaktnost, kapaciteta je 7 m3, svojim gabaritima zadovoljava uvjete za nesmetan prolaz uskim ulicama i teško dostupnim lokacijama što ga čini idealnim upravo za staru gradsku jezgru.

Važno je istaknuti kako nova komunalna vozila zadovoljavaju suvremenim ekološkim normama, budući je niža emisija stakleničkih plinova u okoliš a samim time manje je negativnih učinaka na ljudsko zdravlje, okoliš i klimu.

Nabava novih specijalnih vozila za sakupljanje i odvoz otpada financirana je putem operativnog leasinga s rokom otplate 5 godina, sa ciljem unapređenja sustava gospodarenja otpadom i pružanja što bolje i kvalitetnije usluge svojim korisnicima, ističu u Čistoći.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA