28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleCiklus radionica Svijet moderne audio produkcije završava panelom "Oslobađanje glazbene snage kroz...

Ciklus radionica Svijet moderne audio produkcije završava panelom “Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije”

Otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije” posvećen je poticanju razvoja talenta i stvaralaštva u modernoj glazbi kroz povezivanje kreativnih snaga glazbene scene, uključujući glazbenike, tekstopisce, skladatelje, glazbene producente, izdavačke kuće i ostale, i to u predivnom okruženju grada Dubrovnika.
Povezivanjem glazbenih kulturnjaka i izmjenjivanjem znanja, iskustava i vizija, otvaraju se nove prilike – rađa se inspiracija, otvaraju nove ideje za glazbenu kreativnost i inovacije.
Cilj nije samo stvaranje još jednog godišnjeg glazbenog skupa, već i osnaživanje etabliranih glazbenika i stvaraoca, kao i onih koji tek to trebaju postati – poticanje kvalitetnog glazbenog stvaralaštva budućih generacija naprednih glazbenih profesionalaca u ovom dijelu Europe.
Očekuje vas predavanje/radionica, kao i otvoreni panel s cijenjenim stručnjacima iz industrije koji će nesebično podijeliti svoje iskustvo kroz priče i diskusije o borbi i uspjehu, stanju glazbene industrije, novoj tehnologiji i kreativnim procesima. Pružit će uvid u načine profesionalnog rasta i upravljanja karijerom, prelaženja prepreka i postizanja izvrsnosti u ovoj veoma izazovnoj industriji.
Laus Music / Academy ključni je partner u organizaciji ovog događaja i donosi svoje dugogodišnje iskustvo u glazbenoj produkciji i internacionalnom izdavanju glazbe.
Ne propustite priliku prisustvovati ovom inspirativnom događaju.
Otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije” organiziraju Kino Video Klub Dubrovnik i Laus Music u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, kao završno događanje ciklusa radionica Svijet moderne audio produkcije, koji se realizira u sklopu projekta Kreativna Informatika uz Ableton Live koji se sufinancira kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu.

PROGRAM za subotu, 2. prosinca 2023., u Dubrovniku:
10.00 – 12.00 Glazbena Produkcija uz Ableton Live u Centru za mlade Dubrovnik (Obala pape Ivana Pavla II 44a)
15.00 – 17.00 Otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije” (Umjetnička škola Luke Sorkočevića, ul. Josipa Jurja Strossmayera 3)
Sudionici otvorenog panela: Tomislav Bursać, Haris Čustović, Žarko Dragojević, Teo Martinović, Marko Miličević, Robert Nappholz, Ivica Simatović
22.00 Showcase event T.B.A.

PANELISTI:
Tomislav Bursać (Tom Bug) je jedan od najtraženijih house DJ-eva u Hrvatskoj. Osnivač branda i izdavačke kuće Dobar House, kao i producent s izdanjima na Snatch! Records, Soulfuric Trax, Get Physical, Simma Black i drugim poznatim izdavačkim kućama.
Haris Čustović – magistar (zvukovnih) umjetnosti. Međunarodno renomirani glazbenik i DJ. Producent i skladatelj glazbe različitih žanrova za razne glazbene platforme. Od 2000. godine vlasnik glazbene etikete i studija ‘Laus’. Bivši predavač na raznim Londonskim institucijama obrazovanja, uključujući i prestižni ‘SAE’. Iza sebe ima više od 100 glazbenih izdanja na etiketama; Swag, The End, Fabric, Global Underground, Bedrock, Audio Network, Universal, West One i mnogim drugima.
Žarko Dragojević dubrovački je glazbenik, producent i skladatelj glazbe za film i kazalište. Ujedno je i frontman banda Embassy 516 na sceni od 2006. kojem je na Geenger Records upravo izašao novi album ‘Trans’.
Teo Martinović glazbenik je, skladatelj, producent iz Dubrovnika, dobitnik Porina s grupom Vještice kao i za produkciju jazz albuma grupe Boilers. Surađivao s grupom Bare i plaćenici, Oliverom Dragojevićem, Ivanom Kindl, Jacquesom Houdekom, sestrama Husar, grupom Folkestra, Majom Grgić i Ines Tričković.
Marko Milićević (Gramophonedzie), svjetski je poznat glazbenik, producent i DJ. Skladatelj je uvodne špice za regionalni Big Brother i producent ‘Why Don’t You’ internacionalnog hita (Positiva/Virgin/EMI) koji je postigao br. 1 na dance chartu Britanske ‘Top 40’ liste. Dobitnik MTV nagrade ‘Najbolji muzički akt Adria regije’. Surađivao je sa Joey Negrom i ostalim poznatim umjetnicima. Predavač je na prestižnom SAE institutu u Beogradu i ‘Lets Mix It!’ akademiji.
Robert Nappholzj – producent, skladatelj, glazbenik iz Dubrovnika, sa studijem u Zagrebu. Dobitnik nagrade ‘Porin’ za najbolji alternativni album (Idu Bugari, Kawasaki 3p), i nominacije kao producent jazz albuma (Hold On, B’s FUNstallation). Objavio je niz izdanja sa svojim sastavima Fali V i F5, i uz brojne suradnje, sklada glazbu za kazalište i plesne predstave.
Ivica Simatović – glazbenik i producent iz Dubrovnika. Radio je kao autor i producent za Sony/Epic Austria, dugo godina vlasnik glazbenih studija i producentske kuće “Sunset studio” u New Yorku i Los Angelesu. Glazbeni direktor za Ricky Martin turneje u Austriji, te suradnik na mnogim projektima svjetski poznatih glazbenih umjetnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA