9.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaLifestyleCentar za mlade Dubrovnik potrudio se osmisliti sadržaj, pokrenuli su virtualni program,...

Centar za mlade Dubrovnik potrudio se osmisliti sadržaj, pokrenuli su virtualni program, provjerite što sve imaju!

Centar za mlade Dubrovnik u trenutnoj situaciji s koronavirusom pokrenuo je virtualni program za mlade, a i za sve one koji se tako osjećaju. Članovi udruga, koje djeluju pod okriljem Centra, radili su punom parom kako bi ostvarili zacrtani cilj – virtualni program Centra za mlade koji je već desetak dana dostupan putem službene Facebook i Instagrama stranice, YouTube kanala i web stranice Informadura.

U nastavku pročitajte što sve virtualni program trenutno nudi.

UR Institute donosi online STEAM radionice “Kako pronaći znanstveno validne informacije o koroni?”, “Uvod u virologiju – Prijete li nam gori virusi od korone?”, “Science + Art caffe” – virtualni okrugli stol.

Udruga Bonsai jednom tjedno osigurava opuštajuću “Antistress korona kavu”, a predstavit će i primjere dobre prakse aktivnog uključivanja mladih u rad zajednice u Hrvatskoj.

Udruga Luža producira video serijal “Informatika za početnike”, “Logika u doba koronavirusa” (prikladna za učenike 3. razreda srednje škole) te PowerPoint prezentacije na temu iz bioetike.

Psihološko savjetovalište koje vodi profesorica psihologije Suada Salčić i Informadur – Informativni centar za mlade grada Dubrovnika i dalje je dostupno za dogovaranje telefonskog savjetovanja putem maila savjetovaliste@informadur.com. Pod njenim mentorstvom djeluje i Klub mladih psihologa čiji će članovi kroz naredno razdoblje ponuditi raznorazne sadržaje.

Centar za karijere mladih Dubrovnik i Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK potrudi će se olakšati život mladim poduzetnicima u ovo za gospodarstvo zahtjevno vrijeme.

Sadržajima se pridružila i Ljetna Škola Filma Šipan, s udrugom Luža, koja već ima bogatu filmsku zalihu nastalu od mladih i kreativnih filmaša. Do sada ste mogli pogledati tri filma koja su mladi na Šipanu snimili, a možete ih očekivati i još.

Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i RC MODELI DUBROVNIK su svakako naš ponos u ovoj situaciji jer su sve svoje znanje, vrijeme i opremu posvetili 3D printanju vizira koji su neophodni za siguran rad zdravstvenih djelatnika. Redovito nas obavještavaju koliko su tisuća vizira uspjeli isprintati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA