15 C
Dubrovnik
Petak, 7 svibnja, 2021
NaslovnicaVijestiCebalo odgovorio - građevinari mogu na otoke, ako im poslodavac organizira prijevoz

Cebalo odgovorio – građevinari mogu na otoke, ako im poslodavac organizira prijevoz

Načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo odgovorio je na protest otočana s Elafita o nastavku dolaska građevinara na otoke.

“Mi pratimo mjere Nacionalnog stožera. Donesena je Odluka o ograničenom pristupu otocima, ali nije donesena Odluka o zabrani građevinskih radova. Tražili smo iz Nacionalnog stožera objašnjenje postupanja u svezi Elafita s kojih nam se otočani svakodnevno javljaju.

Odluke Stožera donose se na brzinu i realno je kako ne mogu obuhvatiti sve one situacije koje nam se u životu događaju. Ovo je jedno granično pitanje i sukladno dogovoru s Gradom smo tražili upit kako ćemo dalje postupati. Nacionalni stožer se očitovao kako građevinski radovi nisu zabranjeni, a da svaki poslodavac može osigurati prijevoz svojih radnika na otoke.

Županijski stožer nije vlastan donositi odluke o zabrani građevinskih radova. Tražili smo i dodatno pojašnjenje, koje očekujemo danas”, kazao je Cebalo.

Dakle na otoke je ograničen pristup svima, osim djelatnicima građevinskih tvrtki, kojima poslodavci samostalno osiguravaju prijevoz.

“Sve odluke Nacionalnog stožera su bile pravovremene i ispravne, mi ćemo se držati isključivo uputa Nacionalnog stožera”, istaknuo je Cebalo.

Na presici je obznanjeno kako je zaštitna oprema stigla do Dubrovnika, a druga pošiljka je na putu dok se treća očekuje kroz nekoliko dana.

Vlada je jučer na sjednici donijela izmjene i dopune o graničnim prijelazima u kojima stoji da se do daljnjeg zatvaraju granični prijelazi na moru u Korčuli, Vela Luci i Cavtatu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

đ

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić