31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiBRAVO! Sedam kuhara iz naše županije kuha na Trgu u Petrinji

BRAVO! Sedam kuhara iz naše županije kuha na Trgu u Petrinji

S područja naše županije 4. siječnja sedam kuhara iz Dubrovnika, Metkovića i Komina krenulo je samoinicijativno prema Petrinji gdje su se pridružili inicijativi “Kuhari pomažu”. Naime, na području Sisačko-moslavačke županije, ugostitelji i kuhari zajednički su na šest lokacija organizirali otvorene kuhinje, u kojima se dnevno skuhaju desetci tisuća toplih obroka za građane, ali i za sve službe koje pomažu na terenu.

Pod šatorima, dok se tlo trese, kuhari rade ono što najbolje znaju. Kuhaju i ukusnim i toplim obrocima pomažu onima, koji su u potresu izgubili svoje kuće i kuhinje.

Razgovarali smo kratko s Ivanom Matovićem iz Dubrovnika, dubrovačkim kuharom koji je trenutno u Petrinji.

“Mi smo se sami organizirali. Stavio sam na FB objavu, kolege su se javile. Krenuli smo, nas par iz Dubrovnika, pokupili smo kolege u Metkoviću i Kominu. Sa sobom smo uzeli osnovnu kuharsku opremu i plinska kuhala. Smješteni smo u Vrbovskom (Gorski kotar). Tamo spavamo. Od 6 ujutro smo u kuhinji u Petrinji na trgu. Nemam Vam vremena pričat i slikavat, treba skuhati 10 000 obroka. Ostat ćemo ovdje koliko god bude potrebno”, kratko nam je u telefonskom razgovoru kazao Ivan.

Ipak, fotografije, ali ni imena svih naših kuhara, koji su nesebično krenuli kuhati za nepoznate ljude u potrebi, pod šatorima, na hladnoći na području na kojem su novi, jači i blaži potresi i dalje svakodnevnica, Ivan nam nije stigao poslati. No, netko se ipak pobrinuo zabilježiti naše kuhare na fotografijama. Pa je tako uz sljedeću objavu:” Smjena kuhara u Petrinji. Naši dragi prijatelji, kuhari iz Dubrovnika. Hvala vam! Nastavljamo i dalje nesebično pomagati i kuhati za ljude, potresom pogođenom Petrinjom” na stranici Chefs Club Croatia osvanula i fotografija. Iako nemamo njihova imena, vi ćete ih prepoznati.

Smjena kuhara u Petrinji. Naši dragi prijatelji, kuhari iz Dubrovnika. Hvala vam! Nastavljamo i dalje nesebično pomagati i kuhati za ljude, potresom pogođenom Petrinjom.

Objavljuje Chefs Club CroatiaUtorak, 5. siječnja 2021.

Inicijativa Kuhari pomažu, organizirala se dan iza prvog potresa. Odazvali su se ugostitelji, kuhari, trgovački lanci u organizaciji Udruge ugostitelja i udruge Chef kuha doma i relativno je brzo se počelo kuhati. Trenutno na ugroženom području svakodnevno djeluje šest kuhinja i to u Petrinji na Trgu hrvatskih branitelja, Mošćenici u OŠ Dragutina Tadijanovića, u Topuskom u Ugostiteljskoj školi, u Sisku na dvije lokacije i u Glini u Drvnom centru. Usput ovo su jedine javne kuhinje na potresom ugroženom prostoru, potpuno financirane i oformljene privatnom inicijativom, bez ikakve pomoći države.

Koliko znači barem jedan topli obrok dnevno za sve one koji su ostali bez svojih domova, ali i za sve one koji dolaze pomagati ugroženom području, nepotrebno je isticati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA