33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiBOŽINOVIĆ: Produžujemo postojeće mjere

BOŽINOVIĆ: Produžujemo postojeće mjere

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta, načelnik nacionalnog Stožera Davor Božinović kazao je kako se u Hrvatskoj produžuju dosadašnje mjere.

-Vidimo različite podatke koje dolaze iz raznih dijelova svijeta. Ovo je pandemija koja je zahvatila svaki kutak svijeta. Izaći ćemo iz ove situacije kada pronađemo rješenje, a to uklljučuje i dostupnost cjepiva diljem svijeta, ukoliko nije procijepljenost u dovoljnoj mjeri onda raste i opasnost da pandemija raste – kazao je uvodno Božinović.

-Što se tiče Hrvatske, danas ističu mjere na nacionalnoj mjeri, mi ćemo ih danas produžiti u onom izričaju kakve su već na snazi. Uvijek postoji mogućnost moduliranja. Danas je Znanstveni savjet pohvalio pristup po županijama. Imamo iskustva primjene mjera na županijskoj razini. Mislim da ćemo s ovim pristupm, naravno uz stalni nadzor i komunikaciju stožera pronaći i održati balans kojem smo od početka bili skloni, a to je prije svega zaštita života i zdravlja ljudi. Nastavljamo pratiti situacju, naši znanstvenici također, čuli smo dosta zanimljivih podataka s obzirom na područja njihova rada i otprilike i u nekoliko riječi ja sam, nadam se uspio sažeti ono što je bilo na savjetu – rekao je Božinović.

O cijepljenju

-Ono što je dobro, nakon što je osigurano dodatnih doza Pfizera, mislim da broj cjepiva više neće biti upitan kad govorimo o procjepljianju hrvatskog stanovništva. S pojačanim cijepljenjem i pojačanim angažmanom oko cijepljenja – rekao je Božinović.

Nastava u školama?

-Nemam informaciju o tome, tu postoje neka različita mišljenja. Neki epidemiolozi smatraju da je neodlazak u škole u ovoj situaciji opravdan, mi to također smatramo. O tome odluku donosi posebno Povjerenstvo pri ministarstvu znanosti. Mislim da u ovome trenutku nema razloga da se ta odluka mijenja jer brojke nam ne padaju – odgovorio je Božinović.

Sutra imaju sastanak Stožera i konferenciju za medije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA