28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyle"Dok smo mi zatvoreni doma, na Boninovu su izgrađena četiri nova ukopna...

“Dok smo mi zatvoreni doma, na Boninovu su izgrađena četiri nova ukopna mjesta, u prolazu između starih grobnica. Pa ovo je sramota, tko je to dopustio?”

U ovo vrijeme korona virusa koja je zatvorila ljude u svoja četiri zida, na groblju Boninovo napravljene su četiri nove grobnice. Tko je dopustio da se usred starine naprave nova groblja, te unište stari spomenici i stara groblja? Pa, ovo je sramota! U prolazu između groblja gdje je oduvijek bio prolaz, napravljene su četiri nove grobnice, a kako to izgleda uvjerite se sami na fotografijama koje šaljem – poslao nam je na redakciji mail dopis jedan ogorčeni sugrađanin koji je pojasnio kako su ga nazvali neki poznanici i pitali ga zna li za promjene u blizini svoje obiteljske grobnice na Boninovu.

Zatražili smo odgovor.

Grobnice su izgrađene legalno i legitimno, prema dozvoli koju je izdao Grad Dubrovnik prije mjesec dana. Za ovu izgradnju nije trebala konzervatorska suglasnost niti odobrenje, jer je riječ o dijelu groblja koje nije pod zaštitom pojašnjava gradonačelnik Mato Franković.

Grad je, naime, pozitivno odgovorio na traženje iz poduzeća Boninovo, a direktor Marijan Dadić je gradonačelnika izvjestio o završetku izgradnje grobnica, čije su i čemu će poslužiti.

-Završeni su radovi na izgradnji 4 nove grobnice na groblju Boninovo, na novijem dijelu groblja, te je popločan ostatak koji nije bio uređena površina. Sve 4 grobnice su vlasništvu Boninova te će se u njih pokapati osobe koje nemaju riješeno grobno mjesto, a kojih je jako puno u gradu Dubrovniku.

U protekle 3 godine smo pokopali preko 110 osoba u naše zajedničke grobnice. Kolika nam je hitnost bila i nedostatak grobnih mjesta dovoljno govori podatak da će se u ove nove grobnice početi pokapati pokojnici koji nemaju svoje grobno mjesto već od ovog utorka – izvjestio je direktor Dadić gradonačelnika, dodajući i kako će ove četiri grobnice zadovoljiti potrebe Boninova za sljedeću godinu dana.

Trošak izgradnje ovih grobnica je iznosio 287.680,00 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA