12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiAntonia Knežević: HDZ-ovcima ne smetaju fekalije koje se izlijevaju u rijeku, nego...

Antonia Knežević: HDZ-ovcima ne smetaju fekalije koje se izlijevaju u rijeku, nego naši legalni vezovi

Antonia Knežević, inače članica MOSTa, koju je Gradski odbor HDZ-a prozvao da nelegalno iznajmljuje vezove za plovila u Donjem Obuljenom, poslala je reagiranje u kojem objašnjava situaciju s vezovima, ali i najavljuje kako će zbog učestalog izlijevanja kanalizacije u Rijeku tražiti mišljenje sanitarne inspekcije i drugih institucija. Njezino priopćenjeprenosimo u cijelosti.

-Uistinu me zgraža kako dubrovačkim HDZ-ovcima ne smetaju fekalije koje se na očigled stanovnika i turista učestalo izlijevaju u rijeku, na to upozoravam već dugi niz godina te apeliram na Vodovod da otkloni probleme.

Na moje prozivanje Vodovoda reagiraju gradski HDZ-ovci kao “uvrijeđena mlada” taktikom napad je najbolja obrana.

HDZ Dubrovnik je ovim nedvojbeno poslao poruku:

– da im je ok kontinuirano izlijevanje fekalija kroz dijelom otvoreni oborinski kanal Rijeke dubrovačke, čak to nazivaju “Projektom Aglomeracije”

– da im je ok što su probijeni svi rokovi za završetak radova kanalizacijskog sustava Stare Mokošice

– isto tako im je ok što će zbog probijanja rokova troškove radova morati platiti u cijelosti Grad Dubrovnik, a ne većinskim sredstvima iz EU fondova

– u redu im je da se radovi (ne)završe tko zna do kada

– nije im važno što su se do sad utukli približno 44 milijuna kuna u nešto što ne funkcionira

Obzirom na izrazito neodgovoran pristup bitnim problemima kanalizacije Rijeke dubrovačke od strane nadležnih tijela Grada, zasigurno ću biti primorana zatražiti stručna mišljenja i očitovanja od Sanitarne inspekcije, Građevinske inspekcije, Ministarstva graditeljstva i Europskih strukturnih fondova jer je potpuno neprihvatljivo da se projektom aglomeracije umjesto da se riješi kanalizacija, upravo suprotno fekalije u Rijeci izlijevaju na sve strane.

Na žalost, ne čudi me ovakva reakcija središnjice dubrovačkog HDZ-a, jer očito nemaju nikakva argumentirana opravdanja za dugogodišnje propuste uprave Vodovoda Dubrovnik, pa se služe ovakvim metodama napada na čovjeka, umjesto da budu konstruktivni u rješavanju problema.

Svatko kome je dato povjerenje građana Grada Dubrovnika, trebao bi biti odgovoran za nastale propuste i raditi na tome da se isti ne dogode, a ukoliko dođe do nepravilnosti i problema, da se isti što je moguće brže otklone.

Prozivke od strane HDZ-a upućene meni osobno vezane za vezove i tome slično, spadaju u domenu udbaškog mentaliteta napada na osobu, koje baštini HDZ, s namjerom klevetanja svih članova društva koji ukazuju na njihove propuste u radu.

Želim informirati javnost da skupa sa ostalim članovima svoje uže obitelji posjedujem 4 plovila, te od 2016. godine posjedujem suglasnost za redovitu uporabu pomorskog javnog dobra KL: 342-01/16-01/07, UR.BR.: 2117/01-01-16-1, također želim istaknuti da je u vlasništvu moje obitelji legalna privatna riva (kč.br. 1016/1, Obala, k.o. Obuljeno), obzirom da su moji preci u Rijeci dubrovačkoj bili od davnina i bavili se pomorstvom, te smo ovdje starosjedioci.

Želim istaknuti da uz suglasnost za redovitu uporabu pomorskog javnog dobra kao suvlasnik više plovila, u svom privatnom vlasništvu imam svu potrebnu opremu za redovitu uporabu, tj. za privez plovila i to betonske sidrene blokove, konope, plutače, gambete i sličnu opremu. Korištenjem iste ne kršim nikakav zakon, niti kršim ikakav zakon ustupajući svoju opremu svojom voljom nekoj drugoj osobi.

Antonia Knežević

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA