31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAnte Vlašić: s ovim što je bilo bavit će se sudovi, a...

Ante Vlašić: s ovim što je bilo bavit će se sudovi, a mi gledamo naprijed, konačno počinjemo raditi

Na današnju najavu da će se od ponedjeljka, 12. travnja ponovno u dijelovima naše Županije omogućiti rad ugostiteljskih objekata na otvorenim taracama u ograničenom radnom vremenu, mnogi su reagirali jednom riječju: konačno!

Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije pozdravlja takvu odluku s riječima da je to samo izjednačavanje naše županije s ostalim županijama u Hrvatskoj koje imaju također slične brojke po pitanju zaraženih koronavirusom.

-Zaista je bilo vrijeme da se to učini, jer su i drugdje brojke bile slične našima, pa su epidemiološke mjere bile blaže od naših. Otvaranje taraca bi trebalo doprinijeti tome da bude manje osobnih aranžmana i okupljanja u zatvorenim i manjim prostorima, jer je posve očito da je jako teško ljudima živjeti izolirano i bez socijalnog kontakta. Rekla bih da smo se sada samo izjednačili s ostatkom Hrvatske – rekla je Nikolina Farčić.

-Konačno! – to je bila prva reakcija Ante Vlašića, predsjednika Udruge ugostitelja Dubrovnik i predsjednika strukovne grupe pri Županijskoj gospodarskoj komori.

-Konačno ćemo početi s radom i dati ljudima mogućnost da se osjećaju kao ljudi. Nećemo se sad vraćat na staro i ono što je bilo, time će se baviti sudovi, gledamo prema naprijed i konačno otvaramo ugostiteljstvo – kazao je Vlašić, a na pitanje što to znači da će se događanjima od prije baviti sudovi odgovara:

-Mnogi ugostitelji će tužiti i nacionalni i lokalne stožere jer su cijeli jedan sektor, bez ikakvih dokaza da negativno utječu na širenje zaraze, zatvorili puna četiri mjeseca – objašnjava Vlašić.

Ugostiteljski objekti na hrvatskom jugu su zatvoreni 26. studenog i ponovno će se otvoriti 12. travnja.

Nakon današnje odluke našega stožera nameće se i pitanje je li ova mjera ipak trebala i mogla biti donesena prije uskrsnog vikenda, budući su turisti koji su doputovali u Grad na praznike zasigurno zbog toga i požalili. Nisu imali gdje sjesti niti nešto popiti, a jeli su po otvorenim pekarama i samoposlugama. To im zasigurno nije bio niti je mogao biti neki praznički ugođaj ni doživljaj. Grad jest lijep, ali…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA