28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAKTIVNOSTI GRADA: Završeno asfaltiranje u Peytonu, u Šumetu, na Pobrežju te na...

AKTIVNOSTI GRADA: Završeno asfaltiranje u Peytonu, u Šumetu, na Pobrežju te na dijelu ceste do Osojnika, odobreno 6.13 milijuna eura bespovratnih sredstava za izgradnju Centra za starije

POJAČANO ODRŽAVANJE Završeno asfaltiranje u Peytonu, u Šumetu, na Pobrežju te na dijelu ceste do Osojnika

Sukladno predviđenim rokovima, dovršeni su radovi asfaltiranja u Ulici Marka Marojice, u Šumetu, u ulici Milakov do na Pobrežju te na dijelu ceste od Pobrežja do Osojnika. Svi radovi izvedeni su u sklopu programa pojačanog održavanja gradskih prometnica i javnih površina.


Radove asfaltiranja u naselju Peyton, na dijelu Ulice Marka Marojice do spoja s Janjinskom ulicom, vrijedne 47.970,00 eura (bez PDV-a) izvodila je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., dok je tvrtka Dubrovnik Ceste d.d. izvela radove  asfaltiranja dijela nerazvrstane ceste u ulici Milakov do na Pobrežju, dužine oko 210 metara, vrijedne 30.542,72 eura (bez PDV-a).


Dio nerazvrstane Ceste u Šumetu u dužini od oko 700 metara uređen je od strane Tehnogradnje d.o.o., a ukupni iznos ugovora je 63.431,00 eura (bez PDV-a).

Tvrtka Asphalt Team d.o.o. angažirana je za asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Osojnik-Pobrežje, ukupne dužine oko 2.100 metara i vrijednosti 229.800,00 eura (bez PDV-a).  S današnjim danom bit će u cijelosti provedeno asfaltiranje prve dionice u dužini od 1.600 metara.


Podsjetimo, kako bi optimizirao rokove uređenja i saniranja gradskih prometnica i time ubrzao izvođenje radova, Grad Dubrovnik ove je godine po prvi put odlučio razdvojiti javne nabave, i to za redovno i pojačano održavanje nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Postupak za pojačano održavanje proveden je po novom modelu, dinamičkim sustavom nabave. Na natječaj su se tako mogli javiti svi zainteresirani gospodarski subjekti koji zadovoljavaju minimalne uvjete. Inicijalno su odobreni svi oni koji zadovoljavaju uvjete te im se, po potrebi, šalju pozivi za dostavu ponuda za pojedine rekonstrukcije prometnica.

Za izgradnju Centra za starije osobe ispod Opće bolnice Gradu odobreno 6.13 milijuna eura bespovratnih sredstava

Gradu Dubrovniku uručen je Ugovor o financiranju izgradnje Centra za starije osobe koji će biti smješten ispod Opće bolnice Dubrovnik u vrijednosti 6.138.045.24 eura. Ugovor o financiranju gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću i županu Nikoli Dobroslaviću u ponedjeljak su u Zagrebu uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Bespovratna sredstva su Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao partneru odobrena u okviru poziva Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge) Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u maksimalnom iznosu od 12.014.045,24 eura prihvatljivih troškova, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 48,91 %.

-„Nastavljamo koristiti europska sredstva za unapređenje kvalitete života u našem Gradu. Uz dom u Gružu ovo je drugi projekt nakon 50 godina vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Izgradnjom budućeg Centra za starije osobe Dubrovnik će dobiti dodatnih 275 mjesta za smještaj sugrađana treće životne dobi. Objekt će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu, izgradnjom objekta ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

Podsjetimo, u svibnju i lipnju ove godine provedeno je čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine što je preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA