31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAKTIVNOSTI GRADA: Realiziraju se projekti participativnog budžetiranja, nova trasa javne rasvjete u...

AKTIVNOSTI GRADA: Realiziraju se projekti participativnog budžetiranja, nova trasa javne rasvjete u Sustjepanu

Krajem još jednog radnog tjedna donosimo pregled infrastrukturnih projekata i aktivnosti Grada Dubrovnika.

REALIZIRAN JOŠ JEDAN PROJEKT PARTICPATIVNOG BUDŽETIRANJA Osvijetljena pješačka staza do mora u Brsečinama

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju brojnih projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, pa su tako završeni radovi na uređenju i osvjetljenju pješačke staze koja vodi od državne ceste do plaže u Brsečinama. Radi se o projektu kojeg su u okviru prošlogodišnjeg ciklusa Participativnog budžetiranja odabrali upravo građani s područja MO Brsečine.

Naime, na trasi dužine 510 metara izrađeni su betonski temelji za 17 rasvjetnih stupova na koje su postavljene LED solarne svjetiljke. Cijena zahvata iznosila je 54.182,31 eura. Prethodno je, podsjetimo, staza očišćena.

Uređenjem i osvjetljenjem, staza je dostupna i sigurna za kretanje stanovnicima i turistima.

Gradonačelnik Franković uputio čestitku dubrovačkim vaterpolo veteranima – europskim prvacima

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković čestitao je dubrovačkim vaterpolo  veteranima koji su u Beogradu obranili naslov prvaka Europe u uzrasnoj kategoriji iznad 50 godina. Tekst čestitke glasi:

Bravo momci!

Iznova ste pokazali kako ste najbolji. Nakon što ste tijekom svojih profesionalnih karijera nizali uspjehe, nastavili ste pobjednički niz i kao veterani. Izvrsna predstava u kojoj ste dominirali od početka još jednom dokazuje kako Dubrovnik živi za vaterpolo.

Obraniti naslov prvaka Europe svakako je čast i privilegija! Još jednom ste pokazali izniman timski duh te s ponosom i dostojanstvom predstavili naš Grad pred očima svjetske sportske javnosti.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, želim vam puno uspjeha i da nam pružite još puno povoda za radost!

Gradonačelnik

Mato Franković

APEL SUGRAĐANIMA Čuvajmo opremu za osobe s invaliditetom

Grad Dubrovnik ulaže znatne napore u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom u svim područjima života, po čemu je kao primjer dobre prakse prepoznat na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Sukladno odredbama gradske Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, Grad Dubrovnik svake godine na početku kupališne sezone postavlja dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama, snoseći sve izdatke nabave, servisiranja, održavanja i možebitnih kvarova.

Nažalost, postoje neodgovorni pojedinci koji nepažnjom, a ponekad i namjerno, oštećuju dizala na plažama, što onemogućuje njihovo korištenje, kako našim sugrađanima, tako i gostima koji su osobe s invaliditetom.

Pozivamo sve sugrađane i goste da u okviru svojih mogućnosti spriječe devastaciju dizala za osobe s invaliditetom te da sve slučajeve devastacije prijave dubrovačkoj Policijskoj upravi.

Čestitka gradonačelnika Frankovića Ani Petković, Leticiji Tarocco, Leonu Luju i Teniskom klubu Libertas

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku Ani Petković, tenisačici Teniskog kluba Libertas na dvostrukoj pobjedu na juniorskom ITF turniru održanom u Doboju na kojem je sudjelovalo preko 70 tenisačica iz cijelog svijeta. Čestitao je Klubu i na uspjesima Leticije Tarocco i Leona Luja. Tekst čestitke nalazi se ispod.

Draga Ana,tvoji najnoviji uspjesi rezultati su talenta, rada i upornosti te su još jedna potvrda da uz takve vrijednosti i snažan motiv nema neostvarivih ciljeva. Oni su, također, i najbolji poticaj, uzor i putokaz mladim sportašima na njihovom putu do vrhunskih rezultata, kako u sportu tako i u životu.

Ovim putem, čestitao bih i Leticiji Tarocco koja je na posudbi za klub HTK Zagreb, a sa svojim je suigračicama osigurala naslov u Premier ligi za seniorke, kao i najmlađem članu Teniskog kluba Libertas, sedmogodišnjem Leonu Luju koji je na turniru u Šibeniku osvojio drugo mjesto.

Ne manje važno, čestitke treba uputii i trenerima TK Libertas Paolu Pavlinoviću i Lauru Milanoviću. Ovi sjajni mladi tenisači primjer su svim sadašnjim i budućim sportašima kako se talentom, predanim radom, ali i velikim odricanjem, uvijek stiže do velikih rezultata.

Želim vam svima puno uspjeha na daljnjem sportskom putu!

Gradonačelnik

Mato Franković

Foto: Teniski klub Libertas

Završeno glasovanje u sklopu Participativnog budžetiranja 2024. – građani odabrali najbolje projekte za realizaciju u 2025. godini

Završen je proces glasovanja u sklopu projekta Participativno budžetiranje 2024. u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu. Pojedinačne vrijednosti projekata koji će se realizirati iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Podsjetimo, ova inicijativa omogućuje građanima aktivno sudjelovanje u odlučivanju o raspodjeli dijela gradskog proračuna. Tijekom travnja i svibnja 2024. godine građani su predali ukupno 133 projektna prijedloga kroz 25 radionica. Nakon tehničke analize, 82 prijedloga zadovoljila su kriterije prihvatljivosti definirane modelom projekta Participativno budžetiranje te uključeni u proces glasovanja.

Glasovanje je trajalo od 17. do 30. lipnja 2024. putem NIAS sustava e-Građani po čemu je Grad Dubrovnik jedinstven u Republici Hrvatskoj. Glasovanju su mogli pristupiti svi registrirani građani s vjerodajnicom niske razine sigurnosti. Niže navodimo pobjedničke prijedloge, uz napomenu da je za mjesni odbor Lopud glasovanje produljeno do 14. srpnja 2024. godine. Svi stanovnici koji još nisu iskoristili svoje pravo glasa, pozivaju se da to učine do navedenog datuma.

Među projektima odabranim od strane građana ističe se uređenje parka Bogišić, uređenje igrališta/parka u Ulici Bruna Bušića, projektiranje parkinga u Gružu (Parkirko), postavljanje česmi za pitku vodu na potezu od JK Orsan duljinom šetnice oko Babina kuka do Uvale Lapad, postavljanje informativnih strata na frekventnim lokacijama kojima bi se posjetitelje Grada upozoravalo o visini kazne u slučaju nepoštivanja javnog reda i mira, jaružanje Omble, uređenje pješačke sraze Tamarić, pješačka “magistrala” od OŠ Luka Paljetka do Sportske dvorane u Gospinom polju, uređenje zgrada MO Gromača, Ljubač i Mravinjac, uređenje dječjeg igrališta Osojnik, dizalica za barke u Trstenome, subvencioniranje cjelodnevnog vrtića u Suđurđu, uređenje doma mladeži u Orašcu i brojni drugi.

Grad Dubrovnik upućuje zahvalu svim građanima koji su sudjelovali u radionicama, pripremili prijedloge te u konačnici onim građanima koju su dali svoj glas i tako doprinijeli većoj kvaliteti života i komunalne infrastrukture u svome gradskom kotaru/mjesnom odboru.

Rezultati glasovanja po gradskim kotarima i mjesnim odborima dostupni su ovdje – https://voxpopuli.edubrovnik.hr/budgets/10/results

Završeni radovi na novoj trasi javne rasvjete u Sustjepanu

U cijelosti su završeni radovi na postavljanju nove trase javne rasvjete u ulici Jurja Lumbura u Sustjepanu u ukupnoj dužini od 226 metara, od crkve svetog Stjepana prema groblju. Polaganje instalacija izvodilo se dvostrukim zasijecanjem armirano-betonske podloge u cijeloj dužini dok je u spomenutoj ulici izrađeno sedam temelja za sedam stupnih mjesta s ukupno osam svjetiljki u LED tehnologiji.

Podsjetimo, ovim zahvatom koji je iniciran od strane građana Gradskog kotare Gruž cijela je ulica osvijetljena po EU propisima i direktivama o svjetlosnom onečišćenju.

Ukupni trošak navedene investicije iznosio je 21.884,15 eura.

Prošle su 32 godine od deblokade Golubova kamena: U Trstenom gradonačelnik Franković sa suradnicima odao počast braniteljima iz Imotskog stradalima u obrani Dubrovnika

U Trstenom je jutros odana počast hrvatskim braniteljima iz Imotskog stradalima u obrani Dubrovnika i hrvatskog juga u Domovinskom ratu. Ujedno je obilježena 27. obljetnica podizanja spomen obilježja i 32. obljetnica deblokade Golubova kamena.

Stradalim braniteljima s područja Imotske krajine poklonili su se gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, zamjenica gradonačelnica Jelka Tepšić, pročelnik Službe za unutarnju reviziju Ivan Bajić, ali i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja RH, Ivan Vukić kao i izaslanik ministra obrane RH Ante Damić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković je ovom prilikom iskazao duboku zahvalu i poštovanje prema svim imotskim sokolovima za obol koji su ostavili i koji je osigurao slobodu i mir dubrovačkog i hrvatskog puka. Naime, gradovi Dubrovnik i Imotski nose titulu gradova prijatelja a njihovo prijateljstvo je postojano, duboko prožeto, povijesno utemeljeno i njegovano pogotovo u najtežim trenucima obilježenima patnjama i boli kada su Imoćani jugu Hrvatske bili čvrsti oslonac pokazavši svoju neustrašivost i srčanost.

-Iznimno je važno istaknuti veliku žrtvu imotskih branitelja. Naime, kao što znate, na dubrovačkom području poginulo je 36 branitelja s područja Imotskog,  a najveći obol dali su na Golubovu kamenu. To je bila ključna točka jer uspostava sigurnosti bez osvajanja istog ne bi bila moguća. Na ovaj način odajemo poštovanje svim tim mladim ljudima koji su za slobodu i za hrvatski Dubrovnik dali ono najvrjednije što su mogli – a to je vlastiti život”, poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Podsjetimo, u obrani šireg dubrovačkog područja tijekom Domovinskog rata sudjelovalo je preko pet tisuća Imoćana, od kojih je 36 poginulih branitelja, a njih stotinjak tijekom vojnih operacija lakše je i teže ranjeno.

Sveta misa zadušnica za sve žrtve služena je u mjesnoj crkvi sv. Vida.

Dubrovnik u lipnju ostvario povećanje broja noćenja za 11 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Nakon odlične predsezone, Dubrovnik nastavlja ostvarivati dobre turističke rezultate i u lipnju. Za razliku od brojnih drugih destinacija, koje bilježe pad broja noćenja zbog održavanja Europskog prvenstva u nogometu, u Dubrovniku isto nije slučaj.

Rezultati ostvarenih noćenja u lipnju 2024. bolji su za 11 % u odnosu na lipanj prošle godine, a na razini prvih šest mjeseci 2024., u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, bolji su za čak 17 %. Sve navedeno ostvaruje se sukladno najavama o jačanju predsezone i posezone kao i kontinuitetu same „špice“ sezone čime se izbjegava veći broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri.

Podsjetit ćemo da je sukladno Studiji nosivog kapaciteta, jedinstvenoj u Republici Hrvatskoj i izrađenoj prema UNESCO-ovim smjernicama, maksimalno održivi broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri iznosi 11275, što nijednom do sada ove godine nije bio slučaj.

Grad Dubrovnik i dalje nastavlja koristiti sve alate upravljanja posjetiteljima, među kojima je veliki broj Smart City rješenja s ciljem kako bi svakom onome tko to želi omogućili posjet Dubrovniku, osigurali veću kvalitetu pružene usluge, a bez blokada prohodnosti, kako s Ploča tako i s Pila.

Američki studenti iz Kalifornije u posjetu Gradu Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivane Brnin i višeg savjetnika Igora Deranje primio je grupu američkih studentica iz Kalifornije, a prijamu su nazočile i njihove mentorice Nicoline i Olivia Yoder.

Američka skupina studenata boravi u Dubrovniku od 2. do 4. srpnja 2024. kao ambasadori organizacije Slavic American Cultural Organization (SACO), odnosno u sklopu suradnje s gradom prijateljem Montereyem te kao dio programa razmjene studenata čiji preci potiču iz Hrvatske i Dubrovnika. Za sve njih, bio je ovo prvi posjet domovini njihovih predaka, a naredne dane na jugu iskoristit će u razgledavanju bogate prirodne i kulturne baštine. Posebno ih je oduševio nastup folklornog ansambla Linđo dok će sutrašnji dan provesti u Arboretumu Trsteno.

Poželjevši im dobrodošlicu u Dubrovnik, gradonačelnik Franković američke je studente upoznao sa zanimljivim detaljima iz bogate dubrovačke povijesti, a osvrnuo se i na zbivanja u Domovinskom ratu s naglaskom na obranu Dubrovnika i žrtvu hrvatskih branitelja. Također je pohvalio njihovu želju da upoznaju hrvatsku tradiciju za koju ih vežu korijeni.

“Iznimno smo ponosni na sve naše iseljenike, jer nas diljem svijeta, pa tako i u Sjedinjenim Američkim Državama, znaju nas kao marljive i sposobne ljude, nevjerojatno talentiranu sportsku naciju. Brojni vaši gradovi su veći nego naša država, no Dubrovnik je kroz povijest nebrojeno puta pokazao da značaj ili utjecaj jedne zajednice nisu isključivo vezani uz veličinu prostora ili brojnost stanovništva. Jer od rane povijesti, Dubrovnik je bio prvak u mnogočemu“, poručio je gradonačelnik Franković pozvavši goste da tijekom posjeta svakako posjete novootvorenu Spomen sobu poginulim dubrovačkim braniteljima u palači Sponza.

“Nevjerojatno sam ponosna na svoje hrvatske korijene, uostalom dobila sam ime po svojoj baki koja je iz ovih krajeva odselila u Kaliforniju“, zaključila je Nicoline Yoder, studentska mentorica.

Prije skoro dva desetljeća, Dubrovnik i Monterey postali su gradovi prijatelji, a to prijateljstvo njeguju godinama kroz realizaciju brojnih projekata, od kojih je je jedan i Dubrovački polumaraton, ali i organizirajući studentske i učeničke razmjene. The Slavic American Cultural Organization (SACO) osnovana je 1979. u gradu Watsonville, 40 km udaljenom od Montereya. Tijekom proteklih nekoliko godina, nastavili su rasti izvan Watsonvillea, dosežući zajednice Montereyja, Santa Cruza, San Josea i druge.

Kreće izvedba radova na komunalnoj infrastrukturi naselja Šunj na Lopudu u sklopu participativnog budžetiranja

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, pa tako kreće i izvedba projekta „Komunalna infrastruktura naselja Šunj“, kojeg su u okviru prošlogodišnjeg ciklusa Participativnog budžetiranja odabrali građani s područja MO Lopud, a isti uključuje uređenje Puta od Šunja do kuća na adresama Getina 11 i 15 te postavljanje dodatne javne rasvjete na području ulice i naselja Šunj.

Uredit će se i betonirati pristupni put kućama na potezu od crkve Gospe od Šunja kroz ulicu Getina te pripremiti infrastruktura u svrhu nadopune javne rasvjete.

Izvođač radova je tvrtka Adriatik građenje j.d.o.o. uz stručni nadzor tvrtke Skeleton d.o.o., dok će se radovi izvoditi sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima s rokom završetka tri mjeseca od dana uvođenja u posao (5. srpnja 2024.). Vrijednost ugovorene nabave radova iznosi 45.989,00 eura (bez PDV-a).

Dok traje realizacija projekata građana odabranih kroz prošlogodišnji proces s izvedbom u 2024. godini, završen je i proces glasovanja u sklopu ovogodišnjeg postupka. Građani Dubrovnika odabrali su najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu uz napomenu da je za mjesni odbor Lopud glasovanje produljeno do 14. srpnja 2024. godine. Svi stanovnici koji još nisu iskoristili svoje pravo glasa, pozivaju se da to učine do navedenog datuma. Pojedinačne vrijednosti projekata koji će se realizirati iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Participativno budžetiranje provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA, a označava proces u kojem građani imaju izravan utjecaj na odlučivanje o trošenju dijela javnih sredstava dodijeljenih gradskim kotarima i mjesnim odborima.

Obavijest: Oprema za informiranje posjetitelja i komunikaciju u zoni posebnog prometnog režima

Nastavno na objave koje su se pojavile u javnom prostoru, a vezano uz opremu za informiranje posjetitelja i komunikaciju u Zoni posebnog prometnog režima, dužni smo obavijestiti javnost kako se u predmetnom slučaju nije radilo o testiranju sustava ni opreme nego je došlo do pogreške tehničara prilikom spajanja mrežne opreme, kada se uključenjem električne energije automatski aktivirao i ekran na povezanim stupovima. U trenutku kada je pogreška uočena ista je žurno uklonjena.

Ovom prilikom želimo istaknuti da je jedan od ključnih preduvjeta za funkcionalan sustav buduće Zone posebnog prometnog režima kvalitetan sustav informiranja koji će vozačima pružiti pravovremene informacije o prilazu Zoni  te su komunikacijske poruke definirane Elaboratom izrađenim od strane Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na koji je ishođena suglasnost MUP-a.

U trenutku kada Grad Dubrovnik započne s testiranjem navedenog sustava isto će se provoditi u večernjim i noćnim satima, a prikazivat će se poruke definirane prometnim Elaboratom, te će o istome javnost biti pravovremeno obaviještena, upravo kako se ne bi ometalo redovno odvijanje i sigurnost u prometu.

ODABRALI GRAĐANI Geotehnički istražni radovi za garažu Naš dom u Mokošici u sklopu participativnog budžetiranja

Grad Dubrovnik nastavlja provedbu projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, a građani kotara Mokošica su tijekom prošle godine, u procesu glasovanja, odabrali izradu projektno-tehničke dokumentacije za garažu – Naš dom.

Nakon izrade geodetskog snimka, a u sklopu izrade projektnog rješenja buduće garaže, u razdoblju od ponedjeljka, 8. srpnja do petka, 12. srpnja izvodit će se istražni radovi odnosno geotehnička istražna bušenja i to na kat. čest. 63, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032 i 948/1 k.o. Obuljeno u Novoj Mokošici.

Ukupno su predviđene četiri bušotine i to dvije na poziciji postojećeg igrališta na kojem će biti zatvoren ili ograničen pristup tijekom radova. Mole se građani za razumijevanje i strpljenje u navedenom periodu provedbe geotehničkih istražnih radova.

Podsjetimo, dok traje realizacija projekata građana odabranih kroz prošlogodišnji proces s izvedbom u 2024. godini, završen je i proces glasovanja u sklopu ovogodišnjeg postupka. Građani Dubrovnika odabrali su najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu uz napomenu da je za mjesni odbor Lopud glasovanje produljeno do 14. srpnja 2024. godine. Svi stanovnici koji još nisu iskoristili svoje pravo glasa, pozivaju se da to učine do navedenog datuma. Pojedinačne vrijednosti projekata koji će se realizirati iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Participativno budžetiranje provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA, a označava proces u kojem građani imaju izravan utjecaj na odlučivanje o trošenju dijela javnih sredstava dodijeljenih gradskim kotarima i mjesnim odborima.

Gredonačelnik Franković čestitao Jugašicama na povijesnom uspjehu

 Na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu za igračice do 16 godina koji se održao u Manisi, hrvatska reprezentacija je zauzela četvrto mjesto, a za taj povijesni uspjeh zaslužne su i vaterpolistice ŽVK Jug. Tim povodom im je dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio čestitku. Prenosimo je u cijelosti:

Drage Jugašice,

s hrvatskom reprezentacijom ostvarile ste povijesni uspjeh, osigurale ste polufinale i tako zasluženo zapečatile mjesto među četiri najbolje u svijetu.

Iskrene čestitke upućujem svima, a posebno našim Jugašicama: Emi Hanza, Nini Jazvin, Nei Matičević, Lući Mojaš i Iskri Antunović.

Ovaj rezultat služi na ponos našem gradu i cjelokupnom hrvatskom ženskom vaterpolu jer nikada do sada u niti jednom uzrastu, Hrvatska nije igala polufinale velikog natjecanja. Zdušno ste se borile do kraja i sve oduševile, a vjerujem da vas s ovakvom predanošću i talentom i u budućnosti čekaju nove pobjede!

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Izvor fotografije: Hrvatski vaterpolski savez    

Objavljen ponovljeni natječaj za dozvole na pomorskom dobru

Grad Dubrovnik raspisao je Ponovljeni javni natječaj za dodjelu dozvola na pomorskom dobru na području grada Dubrovnika za razdoblje 2024. – 2028. godine, za lokacije koje su ostale upražnjene po prethodno provedenom natječaju jer ponuditelji nisu udovoljili uvjetima natječaja ili nije pristigla ni jedna ponuda.

Ponovljeni javni natječaj objavljen je dana 5. srpnja 2024. u dnevnom tisku Slobodna Dalmacija, Službenom glasniku Grada Dubrovnika, na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika te na oglasnoj ploči Grada Dubrovnika. Rok za predaju ponuda po ovom natječaju započinje 5. srpnja i traje do zaključno 15. srpnja 2024.

Ponuditelji koji se temeljem ponovljenog Javnog natječaja ponovo natječu za istu lokaciju, djelatnost i sredstva kojima se ta djelatnost obavlja kao i prema okončanom Javnom natječaju nisu dužni dostaviti sljedeću već ranije uredno dostavljenu dokumentaciju:

Pod točkom 15. Sadržaja ponude ponovljenog Javnog natječaja –  instrumente osiguranja naplate (ovjereni obrazac IZJAVE I i bjanko  zadužnicu ovjerenu od javnog bilježnika).

Pod točkom 20. Sadržaja ponude ponovljenog Javnog natječaja- dokaz o vremenskom razdoblju obavljanja djelatnosti temeljem dozvole (ovjereni obrazac IZJAVE I)

Pod točkom 21. Sadržaja ponude ponovljenog Javnog natječaja – dokaz o prethodnom iskustvu obavljanja djelatnosti na pomorskom dobru (preslik ugovora o koncesiji ili koncesijsko odobrenje).

Uz ponudu su u tom slučaju obvezni dostaviti samo izjavu (potpisanu i pečatiranu) da su prema ranije provedenom Javnom natječaju dostavili dokumente pod točkama 15, 20 i 21.

Sve informacije vezane uz provedbu ovog ponovljenog Javnog natječaja zainteresirane osobe mogu zatražiti u Upravnom odjelu za turizam, gospodarstvo i more na adresi Branitelja Dubrovnika 15, radnim danom u uredovno vrijeme za stranke od 09: 00 do 12:00 sati, putem e-pošte jdadic@dubrovnik.hr ili telefonom na broj 020/638-219 i 020/638-206.

Počeli radovi na izgradnji Centra za starije osobe Dubrovnik, gradonačelni obišao gradilište ispod Opće bolnice

Započelo je izvođenje radova na izgradnji Centra za starije osobe Dubrovnik – Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice, a gradilište na kojem se izvode radovi iskopa terena i izrade građevinske jame danas je obišao i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima te se tamo susreo s predstavnicima izvođača radova i nadzora.

Dom će raspolagati s 205 smještanih kapaciteta, od čega 125 kreveta za korisnike koji su potpuno funkcionalno ovisni o pomoći drugih osoba. Osiguran je i dnevni boravak za 75 korisnika koji će imati potrebu za dnevnim boravkom u okviru Centra, a pružat će se i izvaninstitucionalna usluga za 410 korisnika koji žive u svom domu. Ključni je to kapitalni projekt u društvenoj infrastrukturi čijom će se izgradnjom dubrovačkim umirovljenicima pružiti standard koji im je godinama nedostajao.

Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako će budući Centar za starije osobe ispod Opće bolnice biti najveći takav objekt u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. –„Centar će po završetku u potpunosti odgovoriti potrebama koje Grad Dubrovnik i okolica imaju u području pružanja adekvatne skrbi za osobe treće životne dobi, a bit će uređen prema svim suvremenim standardima“, rekao je.

Sveukupna investicija izgradnje Centra s opremanjem iznosi 21.113.808,20 eura (uključujući PDV). Financirat će se iz tri izvora – bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od 6.138.429,89 eura, kreditnim zaduženjem u iznosu od 5.876.000,00 eura, što je potvrdilo Gradsko vijeće dok će se preostalih 9.100.000,00 eura osigurati iz vlastitih proračunskih sredstava Grada. Radove će izvesti tvrtka Texo Molior dok je za stručni nadzor i koordinaciju zadužena odabrana tvrtka Apsida Inženjering.

Radovi su kao radovi od posebne važnosti za Grad Dubrovnik izuzeti od zabrane radova u sezoni. Predviđeno trajanje je 18 mjeseci, s tim da je već ranije obavljeno čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, što je bio preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA