26.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 18 kolovoza, 2025
HomeLifestyleKonavljani učili spravljati bezglutenski kruh, veganska jela...

Konavljani učili spravljati bezglutenski kruh, veganska jela…

U protekla dva dana u Konavlima je organizirana edukacijska gastro radionica “Novi recepti za babinu kuharicu” koju je vodio chef Dino Galvagno.

Dino je svojim kreacijama i idejama oduševio polaznike koji su aktivno sudjelovali u pripremanju novih jela. Od tradicijskih namirnica i lokalnog samoniklog i aromatičnog bilja pripremalo se preko dvadeset različitih jela. Tako su se osim svinjetine, janjetine, krtole, kupusa, luka, paprika i pomadora… na stolu našli kaka, korijen čičoke, dragoljub, vrijesak, majčina dušica, mrča, škalonja, kukuruz skorić, umuženo mlijeko od buše, i druge zanimljive namirnice.

Ove je godine naglasak bio i na jelima koja Konavljani nisu vični pripremati, kao što su bezglutenski kruh i pasta, veganska jela i različiti umaci koji tradicijska jela mogu napraviti zanimljivijima. Sudionike je Dino upoznao i s novim tehnikama i alatima u pripremanju jela i načinom serviranja i prezentacije jela, kako bi ponuda konavoskih agroturizama bila kvalitetnija. Edukacija je organizirana u Agroturizmu Kameni Dvori i ujedno je bila svojevrsni team building članova Udruge, a i prilika za kreiranje novih gastro događanja koji će se u narednom periodu organizirati u Konavlima.

Ova gastro radionica ujedno je bila i posljednja aktivnost u okviru projekta “Edukacijom do vlastitih ideja” koje je Agroturizam provodio u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA