14.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaLifestyleMJESTO ZA DRUŽENJE: Otvorene prostorije Udruge mladih "Sv. Ivan Pavao II." u...

MJESTO ZA DRUŽENJE: Otvorene prostorije Udruge mladih “Sv. Ivan Pavao II.” u Mokošici

U župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici u četvrtak, 1. listopada svečano su otvoreni renovirani i nanovo uređeni crkveni prostori u kojima će se, uz ostalo, okupljati i mladi članovi nedavno utemeljene Udruge mladih “Sv. Ivan Pavao II.” u ovoj župi. Prostor je blagoslovio župnik don Marinko Šljivić koji je prije blagoslova predslavio misno slavlje na kojem se okupio veliki broj mladih.

U propovijedi je župnik Šljivić otvaranje novih prostora povezao sa životnom čežnjom ljudi da vide rezultate svoga rada. Kada se vide rezultati onda iz toga proizlazi određeno zadovoljstvo jer je osoba u to uložila sebe, ali to može ići i u potpuno krivom smjeru ako se ide dokazivati sebe drugima.

Tumačeći evanđeoski ulomak o Isusovom slanju sedamdeset dvojice učenika propovjednik je kazao da to znači da je Isus učenike poslao svima. I uputio ih što trebaju činiti. „Kako bi bilo divno kad bismo mi kao župna zajednica postali ono što Krist traži od svojih učenika, a on traži da idu i pokušaju mijenjati svijet“, kazao je župnik ustvrdivši kako su to učenici s Kristom uspjeli.

Dodao je i kako je žetva i danas velika te skrenuo pozornost na silne ljude u različitim potrebama. Isusovu uputu učenicima „ne nosite sa sobom ništa“ protumačio je da onaj koji ide propovijedati Krista ne smije biti navezan ni na što, niti težiti za tim da se dokazuje ljudima lijepom odjećom, kućama i sl.. Istaknuo je važnost i uzvišenost zadatka koji je Isus dao svojim učenicima, a i kršćanima danas.

Na kraju je potaknuo vjernike da se pokušaju ovaj tjedan vježbati u tome da ne osuđuju jedni druge, te da u svim situacijama u kojima se nađu pokušaju graditi mir, izgrađujući tako ne samo prostore za okupljanje nego i dobre temelje za kršćansku zajednicu u ovoj župi.

Novoosnovana Udruga mladih “Sv. Ivan Pavao II.” ima za cilj promicanje, razvitak i unapređenje vjerskih, kulturnih, socijalnih i demokratskih vrednota. Udruga sukladno svojim ciljevima djeluje na području odgoja, obrazovanja, zabavnih sadržaja, sporta, humanitarnih akcija, te rada s djecom i mladima. Za sada broji oko 50-ak članova, a otvoreni su i za primanje novih kako bi svi skupa sudjelovali u stvaranju bolje zajednice. Predsjednica Udruge je Danijela Soko, zamjenik Mateo Sentić, a tajnica Paula Sentić. Mladi u Novoj Mokošici okupljaju se svakog četvrtka navečer u 20.30 na misi ili katehezi i prigodnom druženju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA