23.8 C
Dubrovnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiZA SEDAM KLUBOVA 96 TISUĆA EURA Uručeni ugovori za sufinanciranje programa sportskih...

ZA SEDAM KLUBOVA 96 TISUĆA EURA Uručeni ugovori za sufinanciranje programa sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Predstavnicima sedam dubrovačkih sportskih klubova dubrovački gradonačelnik Mato Franković uručio je danas ugovore za sportske programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. godini.

Sukladno dostavljenim programima, dodijeljeni su im ugovori ukupne vrijednosti 96.442,00 eura, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 32 tisuće eura.

”Svake godine imamo sve veći broj zainteresiranih klubova, a na ovaj način Grad potiče klubove na rad s osobama s invaliditetom i djecom s poteškoćama te ih na taj način uključuje u rad klubova i sudjelovanje u dostupnim natjecanjima. Pružajući iste mogućnosti za sve i kao društvo pokazujemo svoju zrelost. To je nešto što svakako trebamo graditi i dalje. Posebno je važno da se djeci s posebnim potrebama pruži jednaka prilika, da se u okviru svojih mogućnosti pridruže nekom sportu i tu ostvare dobre i kvalitetne rezultate”, rekao je gradonačelnik Franković u ovoj prigodi.

Svoje su programe na Javni poziv ove godine prijavili Tenis klub Dubrovnik, Atletski klub Dubrovnik, Judo klub Dubrovnik 1966., Plivački klub Jug, Stolnoteniski klub Libertas, Judo klub Fortitudo i Taekwon-do klub Shark. Dodijeljenim sredstvima sufinanciraju se aktivnosti poput edukacije stručnog kadra, nabavke sportskih rekvizita i opreme, stručnog rada i natjecateljskog programa sportaša s invaliditetom te potpore perspektivnim mladim sportašima s invaliditetom.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik prvi je grad u Republici Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sportske programe osoba s invaliditetom, a koja je u 2022. godini naovamo višestruko rasla.

Sufinanciranjem ovakvih programa Grad Dubrovnik želi potaknuti bavljenje sportom osoba s invaliditetom te utjecati na povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje sportskih programa treninga i natjecanja u sportskim klubovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA