20.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024
NaslovnicaNaša čeljadKnjige po izboruMaturantici Antoneli Rodić je "Mali princ" promijenio život

Maturantici Antoneli Rodić je “Mali princ” promijenio život

Ime Antonele Rodić, učenice 4. razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik nedavno smo spominjali u kontekstu Državnog LiDraNa, budući je njen literarni rad „Izmena ili ne samo Sofoklu nebitna“ nakon održane smotre objavljen u Zborniku literarnih i novinarskih radova LiDraNo 2022.

Saznali smo i koje su joj najdraže knjige i što je utjecalo na njene čitateljske navike i ljubav prema knjizi.

Nisam htjela navoditi klasike i lektirne naslove iako je okvir lektirni, htjela sam navesti i predložiti za čitanje neke manje poznate knjige koje su mi pružile zanimljivo čitateljsko iskustvo – zapisuje Antonela i spominje sljedeća književna djela.

Mali princ – Antoine de Saint-Exupery

Presudna knjiga za moje čitateljsko iskustvo, pročitala sam je u 8. razredu i zbog nje zavoljela knjige i počela više čitati. Predivna priča ispričana na zaista poseban način.

Posljednji ples leptira – Kristin Hannah

Roman ljubavno-obiteljske tematike. Priča o ljubavi, prijateljstvu, gubitku i nadi; čita se u jednom dahu.

Čuda – Eric Metaxas

“Što su čuda, kako se događaju i kako vam mogu promijeniti život” glavno je pitanje ove knjige. Drukčija je od ostalih, no jako zanimljiva i poučna.

Ulica krijesnica – Kristin Hannah

Izrazito emotivan roman, svaku emociju osjećala sam kao svoju. Zaista posebna knjiga, priča o prijateljstvu, ljubavi, obiteljskim problemima i važnim odnosima u životu.

Ispričat ću ti priču – Jorge Bucay

Zanimljiva i poučna knjiga kojoj se uvijek mogu vratiti. Glavni lik Demian odlazi psihoterapeutu po odgovore na životna pitanja. Psihoterapeut Jorge mu kroz priče pomaže i mijenja život; od grčkih mitova, narodnih priča do japanskih parabola.

Tri nevjerojatne stvari o tebi – Jill Mansell

Ljubavni roman o mladoj ženi kojoj život visi o koncu. Također nam govori kako je svijet zapravo malen i kako smo svi na neki način povezani. Jako lijepo napisano uz dozu humora, toplo preporučujem.

Utorci s Morijem – Mitch Albom

Odličan roman, na moderan način predstavlja dragocjene pouke. Priča o prijateljstvu, mudrosti, pravim vrijednostima i nošenju s teškim situacijama.

Šetnja za pamćenje – Nicholas Sparks

Jedan od najemotivnijih romana koji sam pročitala. Predivna ljubavna priča o dvoje mladih, potpuno različitih ljudi. Priča o iskrenoj ljubavi, gubitku i vjeri.

Zimski vrt – Kristin Hannah

Još jedan roman Kristin Hannah, obiteljsko-povijesne tematike. Tragična priča o ljubavi i ratu s neočekivanim raspletom. Mogla bih ga čitati stalno, toliko mi je izvrstan.

Preobražaj – Franz Kafka

Počela sam s lektirom pa s lektirom i završavam, poznata pripovijetka sa snažnom porukom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA