20.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiMaturanti iz naše županije pokazuju izuzetno znanje na državnoj maturi

Maturanti iz naše županije pokazuju izuzetno znanje na državnoj maturi

Na danas održanom sastanku ravnatelja srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić je istaknuo važnost obrazovanja i usvajanja znanja koja mladi ljudi stječu i kroz uspješne nastupe na državnim i županijskim natjecanjima i s takvim dodatnim iskustvima postaju kompetitivniji na domaćem ali i međunarodnom tržištu znanja.

Maturanti iz Dubrovačko neretvanske županije pokazali su i izuzetno znanje na državnoj maturi, potvrdio je Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović upoznavši nazočne s rezultatima državne mature u 2021. godini.

“Rezultati su bili iznenađujuće dobri u odnosu na prethodnu godinu s obzirom da je riječ o učenicima koji su dvije godine za redom pohađali nastavu u uvjetima pandemije koronavirusa kada je veći dio vremena nastava bila po modelu C, odnosno online” – istaknuo je Filipović.

Svi pokazatelji potvrđuju da je uvođenje državne mature u sustav obrazovanja bio dobar potez s obzirom da u posljednjih 10 godina prolaznost na državnoj maturi na razini cijele Hrvatske raste iz godine u godinu.

Uspjeh učenika srednjih škola Dubrovačko- neretvanske županije u ispitima obveznog dijela državne mature, odnosno predmetima hrvatski jezik, matematika i engleski jezik ili su na razini nacionalnog prosjeka ili čak u većini slučajeva i veći.

Posebno je za pohvaliti uspjeh strukovnih škola koji su i u ispitima obveznog dijela, kao i izbornog (biologija, kemija, fizika, gospodarstvo i politika, psihologija) u svim predmetima bolji od nacionalnog prosjeka. 

Uz analizu rezultata državne mature 2021. godine Dubrovačko-neretvanske županije u usporedbi s državnom razinom, na današnjem sastanku je bilo riječi o probnim ispitima te provedbi ispita obveznih i izbornih predmeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA