28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPredstavljen EU projekt "Luka sanjara"

Predstavljen EU projekt “Luka sanjara”

Predstavljanje i razgovor o EU projektu „Luka sanjara“ kojeg provode Dubrovačke ljetne igre i partneri SNG Maribor te Kulturanova iz Novog Sada održano je u petak 28. veljače na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na samom početku događanja publici se obratio umjetnički direktor projekta Saša Božić s kratkim osvrtom na temeljnu zamisao i nit vodilju projekta Luka sanjara, realizirane i predstojeće aktivnosti te rezultate umjetničkog laba kojeg su u razdoblju od 24. do 27. veljače vodili povjesničar, publicist i pisac Dragan Markovina i Sara Kekuš, voditeljica programa Azil, integracija i ljudska sigurnost u Centru za mirovne studije. S posebnim zadovoljstvom predstavio je i radionicu za migrante koju je hrvatska glumica i nagrađivana glazbenica Maja Posavec provodila sa zborom Domaćigosti.

Zbor Domaćigosti okuplja ljubitelje pjevanja koji doprinose glazbenoj i kulturnoj raznolikosti hrvatskog društva pjevajući pjesme iz raznih dijelova svijeta. Pokretačka ideja zbora bila je iskoristiti potencijal glazbe za uspostavu veza među različitim ljudima i kulturama, a glavni cilj je doprinijeti integraciji izbjeglica i tražitelja azila, ali i svih osoba koje su došle iz drugih zemalja u Hrvatsku potražiti novi dom. Sa zborom, u sklopu radionica projekta, Maja Posavec pripremila je izvedbu pjesme Dubrovačkih trubadura „Dalmatinski Lero“ koju je zatim zbor Domaćigosti, na zadovoljstvo svih okupljenih, premijerno izveo za javnost.

Na predstavljanju publici su se obratili umjetnički i dramski umjetnici sudionici laba Nataša Rajković, Ivor Martinić te predstavnici partnerskih organizacija Milan Vračar (Kulturanova, Srbija) i Benjamin Virc (SNG Maribor, Slovenija) predstavivši koncept svojih dramskih produkcija koje će biti izvedene u sklopu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA