15.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiStjepan Simović: Sudjelovao sam u prometnoj nezgodi koja se sinoć dogodila u...

Stjepan Simović: Sudjelovao sam u prometnoj nezgodi koja se sinoć dogodila u Dubokoj Ljutoj, dao sam mandat na raspolaganje

Zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović Simbi sudjelovao je u prometnoj nesreći koja se u subotu u večernjim satima dogodila u Dubokoj Ljutoj.

– Sinoć u večernjim satima sudjelovao sam u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Dubokoj Ljutoj. Na sreću, prometna nezgoda je prošla samo s materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom. O uzrocima i okolnostima nezgode više ću moći izjaviti nakon završene policijske obrade. Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam Predsjedniku Vatrogasne županije DNŽ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim, poručio je Stjepan Simović.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice poslali su priopćenje u kojemu osuđuju ponašanje Stjepana Simovića koji je prouzročio nesreću. Cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

“U prometnoj nesreći koja se dogodila 6. rujna 2020. oko 19,40 sati u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala su tri osobna vozila dubrovačkih registarskih oznaka. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a nastala je materijalna šteta u nesreći koju je uzrokovao županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović koji je dao svoj mandat na raspolaganje:
“Sinoć u večernjim satima sudjelovao sam u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Dubokoj ljutoj. Na sreću, prometna nezgoda je prošla samo s materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom. O uzrocima i okolnostima nezgode više ću moći izjaviti nakon završene policijske obrade. Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam predsjedniku Vatrogasne županije DNZ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim”.
Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje ovakav način ponašanja, osobito kada dolazi iz vatrogasnih redova. Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje. Sukladno zakonskim mogućnostima, poduzet ćemo odgovarajuće mjere kako bismo poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu našeg humanog zvanja.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA