23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijesti30. obljetnica Judo kluba Dubrovnik i sjećanje na trenera Željka Đapića

30. obljetnica Judo kluba Dubrovnik i sjećanje na trenera Željka Đapića

U povodu obilježavanja 30. obljetnice djelovanja Judo kluba Dubrovnik (1993. – 2023.) i sjećanja na život i djelo trenera Željka Đapića u Studentskom domu je održana prigodna svečanost u kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, koji se okupljenima u ovoj posebnoj prilici i obratio. 

Ispred Grada uputio je čestitke osnivačima lokalnog judaškog kluba, svim članovima sadašnjim i nekadašnjim, simpatizerima, podupirateljima i zaljubljenicima u judo. 

“Tri desetljeća Judo kluba Dubrovnik, trideset godina predanog rada, jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u našem gradu koji je uvijek uspijevao okupljati mlade naraštaje i poticati ih na osobni razvoj i rast kroz bavljenje sportom. Ovaj jubilej potvrda je svima vama – upravi, trenerima, članovima, a osobito pokretačima kluba koji su ostavili svoj neizbrisiv trag u dubrovačkom i hrvatskom sportu, da se svakodnevni trud isplatio u punom smislu te riječi. Hvala vam što ste neumorno i uvijek s posebnim žarom pronosili ime našeg grada na svim natjecanjima. Judo klub Dubrovnik kroz protekle godine bilježi izvanredne uspjehe u kategoriji borilačkih sportova. Prepoznat i cijenjen u lokalnim, nacionalnim i međunarodnim okvirima, iznjedrio je sjajne generacije i pojedince u raznim kategorijama. Svi vi pokazali ste svoje vrsne kvalitete, predanost, entuzijazam i prije svega ljubav prema ovom sportu. Ono što moram posebno naglasiti jest činjenica, a vjerujem će se sa mnom svi složiti, kako Judo klub Dubrovnik krasi ponajprije zajedništvo, sinergija i dobra organiziranost. To zaista i jesu temelji bez kojih nema postignuća, zadovoljstva i uspjeha. Također, kao jedan od najtrofejnijih klubova u Dubrovniku, snažno ste doprinijeli popularizaciji judo sporta. Naše mlade generacije gaje poseban interes i želju za iskušati se u umijećima borilačkih vještina, izrastajući tako u vrijedne i disciplinirane sportaše”, istaknuo je u uvodnom dijelu svog govora gradonačelnik prisjetivši se velikog i nezamjenjivog trenera, osnivača Judo kluba Dubrovnik, Željka Đapića.

“Izbornik nacionalne judo reprezentacije, inicijator i organizator brojnih međunarodnih judo natjecanja, dobitnik nagrade za životno djelo Hrvatskog judo saveza, čovjek kojem je dvorana bila drugi dom, a mladi vječita inspiracija. Prisjećamo se danas veličine, sportaša, omiljenog trenera i nastavnika tjelesnog odgoja, stručnjaka koji je obilježio dubrovački judo i sportsku pozornicu. Iako danas ovdje ne uživamo njegovo prisustvo, zbog svih njegovih postignuća i zasluga u sportu, njegov duh je tu s nama. Hvala mu!”, zaključno je kazao gradonačelnik Franković.  

Uz gradonačelnika Frankovića u ovoj su se prigodi obratili predsjednik Judo kluba Dubrovnik, Jakša Đapić i ispred obitelji Petra Đapić Caput te predsjednik Dubrovačkog saveza športova, Maro Kapović. Usuglašeni u jednom, kako životno i sportsko djelo Željka Đapića ostaje trajno upisano u prošlosti i budućnosti dubrovačkog sporta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA