21.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKoliko u Znanstvenoj knjižnici ima starih i rijetkih knjiga i gdje se...

Koliko u Znanstvenoj knjižnici ima starih i rijetkih knjiga i gdje se nalaze?

Koliko u Znanstvenoj knjižnici ima starih i rijetkih knjiga? Gdje se nalaze? Na kojim su jezicima tiskane?  Kako ih pronaći i kako nam je u tome pomogla digitalizacija? Odgovore na ova i druga pitanja svi zainteresirani moći će doznati u četvrtak, 5. listopada 19 sati, na 3. katu Znanstvene knjižnice (Cvijete Zuzorić 4), gdje će knjižničarke Paula Raguž i Josipa Vragolov održati  predavanje i prezentaciju pod naslovom „Zanimljivosti iz zbirki starih i rijetkih knjiga Znanstvene knjižnice nakon digitalizacije kataloga“

Ovo događanje odražava se u sklopu Dana europske baštine 2023.

Bit će predstavljen digitalizirani katalog tri zbirke koje su 1990. godine registrirane kao kulturno dobro: Collegium RagusinumAntiqua i Pozza-Katić. Jedini način na koji je korisnik ranije mogao konzultirati ovaj katalog bio je dolazak u knjižnicu. Danas je katalog dostupan svima iz udobnosti vlastitog doma. 

Nakon četiri godine obrade listića i upisa podataka u digitalnoj zbirci ZDUR, digitalizirani katalog je javno objavljen i dostupan za pretraživanje na mrežnim stranicama Dubrovačkih knjižnica. Posjetiteljima će biti predstavljeni dosad nepoznati podaci o navedenim zbirkama, a posebno će biti izložena dva zanimljiva korisnička zahtjeva koja su uspješno riješena, baš zahvaljujući objavi. Nakon predavanja održat će se demonstracija pretraživanja digitalne zbirke. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA