31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupanija osigurala pet liftera za osobe s invaliditetom vrijednih pola milijuna kuna

Županija osigurala pet liftera za osobe s invaliditetom vrijednih pola milijuna kuna

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je za potrebe Grada Korčule te općina Župa dubrovačka, Konavle, Dubrovačko primorje te Orebić pet stupnih liftera za plaže vrijednih ukupno oko pola milijuna kuna kako bi se osobama s invaliditetom omogućio što jednostavniji i kvalitetniji pristup morskim kupalištima.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je tako u utorak sporazume o dodjeli liftera za plaže s gradonačelnikom Andrijom Fabrisom i načelnicima Silvijom Nardellijem, Božom Lasićem, Nikolom Knežićem te Tomislavom Ančićem.

Lifteri su osigurani kroz projekt Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA, a u sklopu provedbe Programa INTERREG ITALY – CROATIA 2014. – 2020, a u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner.

Jedna od projektnih aktivnosti je nabava i ugradnja pet fiksnih stupnih liftera za plaže. Gradovi i Općine će odabrati lokaciju za postavljanje aqualiftera na dijelu pomorskog dobra. Potpisivanju su nazočili zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnik Upravnog odijela za gospodarstvo i more Ivo Klaić. Sredstva za nabavu i ugradnju aqualiftera osigurana su Projektom MIMOSA, projekt ID:10249002) i Proračunom Dubrovačko-neretvanske županije za 2021.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA