31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupanija i ove je godine osigurala isplatu božićnica umirovljenicima

Županija i ove je godine osigurala isplatu božićnica umirovljenicima

U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje, iz županijskih proračunskih sredstava za 2022. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak.

Sukladno podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje božićnice u iznosu od 800 kuna će dobiti umirovljenici s iznosom mirovine do 1.500 kuna, a božićnicu od 600 kuna umirovljenici s mirovinom do 1.800, kuna.

Ukupno 2647 umirovljenika s područja naše županije primit će Županijski umirovljenički dodatak izravno putem Hrvatske pošte ili kroz proračun Grada ili Općine.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz Gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina: Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak, izravno, isplaćuju njihove Općine, tijekom godine, koje tako provode, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine, a kroz koji je, ove godine, osigurano dva milijuna kuna.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA