15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupanija dubrovačko neretvanska danas slavi svoj dan!

Županija dubrovačko neretvanska danas slavi svoj dan!

Danas, 12. svibnja, na blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića, Dan je Dubrovačko-neretvanske županije. U sklopu obilježavanja u 8 i 30 na dubrovačkom gradskom groblju Boninovo bit će položeni vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu. U 9 sati bit će služena sveta misa u Crkvi Gospe od Milosrđa. U 12 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika prigodno će se obratiti javnosti putem medija župan Nikola Dobroslavić.

Dubrovačko-neretvanska županija je najjužnija Županija u Republici Hrvatskoj i teritorijalno je organizirana u 22 jedinice lokalne uprave i samouprave, odnosno 5 gradova (Dubrovnik, Korčula, Ploče, Metković i Opuzen) i 17 općina (Blato, Dubrovačko primorje, Janjina, Konavle, Kula Norinska, Lastovo, Lumbarda, Mljet, Orebić, Pojezerje, Slivno, Smokvica, Ston, Trpanj, Vela Luka, Zažablje i Župa dubrovačka).

Dubrovačko-neretvanska županija, kao i u drugim granama tako i u gospodarstvu, određena je geoprometnim položajem, dužinom i razvedenosti te kvalitetom morske obale, bogatim kulturno povijesnim naslijeđem, prirodnim vizurama, ambijentalnom gradnjom savršeno uklopljenom u prirodni sklad, brojnim zaštićenim područjima kako u geološko-prirodnom tako i u povijesno-graditeljskom smislu koji čine vrijedan i atraktivan resurs naše županije.

Ove posebnosti nisu samo vizualna atraktivnost na kojoj se temelji turizam kao najvažnija gospodarska grana već i potencijal za pokretanje i razvoj brojnih gospodarskih aktivnosti kroz različite oblike koje su porastom i disperzijom gospodarsko-uslužnih djelatnosti te osobito inovativnošću gospodarskog sektora svakim danom brojnije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA