28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupan i dalje misli da nije pogriješio: Milanović sije mržnju i razdor,...

Župan i dalje misli da nije pogriješio: Milanović sije mržnju i razdor, i ovako nam je pokvario dostojanstvo svečanosti

Tijekom dana, a u sklopu svečanog obilježavanja 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske u luci Gruž se održala prezentacija taktičko-tehničkog zbora opreme i naoružanja HV-a i MUP-a, nakon čega je župan Dobroslavić dao izjavu za medije.

Župan je ostao pri svom stavu da je donesena ispravna odluka vezana uz (ne)pozivanje predsjednika Milanović na današnju proslavu.

Novinari su župana upitali je li mu žao u što se pretvorila današnja obljetnica.

„Naravno da mi je žao, ali krivnja nije na nama koji smo organizirali ovu manifestaciju. Mi smo je organizirali tako da bude usmjerena ka počasti prema braniteljima koji su branili i oslobodili i naše područje, a da ne bude nikakvih drugih diskursa. Zbog toga smo odlučili, a slijedom navade predsjednika Milanovića da svaku situaciju iskoristi za dnevno-političko obračunavanje, za difamacije, sijanje mržnje i razdor u hrvatskom društvu i vojsci, da je bolje da ga ne pozovemo na ovu svečanost. Pokazalo se da smo bili u pravu“, poručio je danas župan Nikola Dobroslavić.

Novinarka Nove TV Paula Klaić Saulačić istaknula je da je upravo odluka da se predsjednik ne pozove dovela do politizacije današnje svečanosti, a ne mediji koji izvještavaju o onome što se događa. Istaknula je i da su im prišli sami branitelji koji su smatrali da je Milanović trebao biti pozvan na današnju svečanost, a potom upitala župana  bi li sve bilo drugačije da je predsjednik ipak pozvan.

„Ne mislim da smo pogriješili. Predsjednik se na bilo kojem događanju raspriča o premijeru Plenkoviću, o svima koji ne misle isto kao i on. Čujem da je i mene jučer častio nekim atributima. To je njegovo pravo, neka on to radi. Naše je pravo ocijeniti kako ćemo održati dostojanstvo određene svečanosti. On nam je dijelom to pokvario. Mi imamo 163. i 116. brigadu, Odred naoružanih brodova – imamo ljude koji su nakon 30 godina prošli Stradunom i mi smo im odali počast. Pokazalo se da smo u pravu jer ste vi više bili pod dojmom predsjednikove izjave i svi smo zaboravili na branitelje, a predsjednik vam je bio važan“, kazao je župan Dobroslavić te na  opasku novinarke Klaić Saulačić da neki od njih nisu mogli popratiti navedeni mimohod jer je u isto vrijeme predsjednik Milanović polagao vijence na groblju Boninovo poručio da „bi on na njihovom mjestu bio odabrao mimohod“.

Novinare je zanimalo i u čije je ime donesena odluka da se predsjednik ne pozove na današnju svečanost.

„Organizacijski odbor je tako ocijenio i odlučio. Ovo nije bojkot predsjednika Milanovića. Mi smo uvijek pozivali predsjednike kad su se oni ponašali konstruktivno. Imali smo predsjednika Mesića, koji nije bio član naše političke opcije, ako se na to cilja i pozivali smo ga uredno. Kao i predsjednika Josipovića, bili smo sigurni da nam ničime neće pokvariti manifestaciju“, odgovorio je župan.

„Mato Franković kao gradonačelnik Grada Dubrovnika može odlučivati o svemu o čemu se pita Grad. Grad Dubrovnik je pozvan na polaganje vijenaca, Županije nije. Mi nismo znali da će predsjednik polagati vijence“, kazao je župan, a potom komentirao jučerašnju izjavu predsjednika Milanovića.

„Predsjednik bi donio svađalački ton, a to što je za mene rekao ne bih puno komentirao, ne vrijeđa me kad vidim od koga dolazi. Ako predsjednik prestane ovako nastupati, odmah bi ga zvali“, kazao je župan te dodao kako je premijer Plenković bio pozvan na današnju proslavu.

FOTO: Ilustracija

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA