14.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaPolitikaŽupan Dobroslavić i zamjenik Cebalo s (grado)načelnicima iz doline Neretve održali sastanak...

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo s (grado)načelnicima iz doline Neretve održali sastanak na temu situacije oko koronavirusa

Dubrovačko-neretvanski župan je stanje pandemije koronavirusom u dolini Neretve ocijenio stabilnim, kao i u čitavoj županiji.

“Razgovarali smo posebno o stanju u domovima za starije i drugim socijalnim ustanovama. U dolini Neretve ih je četiri, a nažalost u jednu od njih, dom za starije u Pločama, koronavirus je uspio prodrijeti te smo imali velikih problema. U drugim ustanovama je stabilno stanje i vjerujem da će tako i ostati”, rekao je Dobroslavić.

Zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo istaknuo je kako je od početka pandemije u Zagreb na anlizu poslano 1478 uzoraka. Od toga njih 49 jučer, a dio ih je stigao negativan, dok se dio još obrađuje.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako je Metković dugo odolijevao koronavirusu te kako je zadovoljan reakcijom kako gradskog Stožera tako i županijskog u trenutku kada su u tom gradu zabilježeni prvi slučajevi.

Župan Dobroslavić je odgovarajući na novinarska pitanja istaknuo i kako počinje postupak izbora izvođača radova na izgradnji dnevne bolnice u Metkoviću, dok bi radovi trebali početi kroz mjesec dana, ovisno o mogućim žalbama na odabir najpovoljnijeg ponuđača.

Na natječaj dubrovačke bolnice pristiglo je sedam ponuda za izvođača radova.

”Ponude su relativno povoljne, a koliko znam i niže su od procjene projektanata. Slijedi izbor najpovoljnijeg ponuđača pa potpisivanje ugovora te izgradnja”, rekao je Dobroslavić.

Istaknuo je kako je zdravstvo u dolini Neretve na visokoj razini, jednako kao i u županiji.

”Popunjeni su svi timovi u domovima zdravlja i hitnoj medicini, a imamo i dvije Covid-ambulante. Sve funkcionira, a prigovori oporbe su motivirani politikanstvom”, zaključio je župan Dobroslavić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA