31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupa dubrovačka dobiva novu zelenu placu

Župa dubrovačka dobiva novu zelenu placu

“Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovovačke izglasana je točka po kojoj je predviđeno uređenje nove zelene place na području servisne zone u Čibači. Obzirom da zelena placa u Srebrenom nikad nije zaživjela u punom smislu, dio prodavača se odlučio za alternativnu lokaciju u “Servisnoj zoni”, usprkos činjenici da odabrana lokacija nema preduvjete za prezentaciju i prodaju domaćih proizvoda”, navodi se u priopćenju Župke koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Uvidjevši potrebu, te imajući na umu važnost poticanja domaće proizvodnje u lokalnoj zajednici, Župska stranka je u studenom prošle godine pokrenula inicijativu za uređenjem nove zelene place u Župi.

Uređenjem nove lokacije bi se stvorili svi preuvjeti za prodaju domaćih proizvoda, čime bi se dodatno potaknuo broj mladih ljudi u Župi dubrovačkoj koji bi se putem OPG-ova odlučili baviti upravo poljoprivredom. Iako je inicijativa najprije naišla na otpor općinske uprave, zadovoljstvo nam je priopćiti da je ipak urodila plodom te da će Župke i Župljani od sljedećeg ljeta moći prodavati i kupovati domaće proizvode na još jednoj lokaciji. Riječ je o prostoru od 200 kvadratnih metara u neposrednoj blizini trgovačkih lanaca, koji će uz natkrivene štandove imati priključke za struju i vodu”, zaključuje se u priopćenju Župke koje potpisuje predsjednik, Antun Bašić,

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA