12.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaSportŽKK RAGUSA OGORČENA ODLUKOM HKS-a: Ovo je najveća nepravda u povijesti hrvatske...

ŽKK RAGUSA OGORČENA ODLUKOM HKS-a: Ovo je najveća nepravda u povijesti hrvatske ženske košarke

Ženski košarkaški klub Ragusa, ogorčen je posljednjom odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza kojom su vodeći drugoligaši u poništenoj sezoni, dobili pozivnice za već rang natjecanja. Ragusa je pak, u trenutku prekida natjecanja imala sve pobjede u Prvoj ligi. Iz ŽKK Ragusa smtraju da su jedini oštećeni jučerašnjom odlukom HKS-a, a svemu su se oglasili putem priopćenja za javnost koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Ima li kraja diktaturi HKS-a?

Može li HKS raditi što želi, donositi nepravedne odluke, onemogućiti nam daljnje natjecanje, a da mi moramo šutati ako se i dalje želimo natjecati u ligi??” pita se uprava ŽKK Ragusa nakon jučerašnje

Naravno da može!!!!

Bez obraza i morala Hrvatski košarkaški savez novom odlukom to i dokazuje. Pobjednike proglašava gubitnicima, klubove iz 2. Lige pozivnicom nagrađuje i proglašava “prvacima”, a klubove koje su na rezultat 0-16 trebali ispasti iz lige ostavljaju u ligi. Sramota i pogodovanje pod okriljem spašavanja  košarke.

Jučerašnja odluka  je dobila svoju potvrdu! Sve što smo govorili od 01.04.2020. sad se i potvrdilo.

COVID i epidemiološka situacija? Ne, HKS je zaražen nekim drugim virusom koji ima simptome neznanja i netransparentnosti!

Sumrak sporta u produkciji HKS-a

Uvjeravani smo da odluka u muškoj i ženskoj selekciji treba biti jednaka međutim prema jučerašnjoj odluci  to više ne vrijedi.

Na sastanku upravnog odbora HKS-a se potvrdilo da ljudi bez imalo obraza i morala upravljaju hrvatskom košarkom i da su u potpunosti izgubili kompas.

Mušku i žensku košarku ne važu istom vagom niti imaju iste odluke te samim time jednima pogoduje, a drugima omalovažava dosadašnji rad i trud.

Tako će se muška liga igrati s istim natjecateljima kao i ove godine i neće se nagraditi trud i sportski rezultati drugoligaša.

Ipak u ženskoj ligi će se nagraditi trud drugoligaša te pozvati klubove u prvu ligu POZIVNICOM!!!

Skrivanje i sramota HKS-a

Nakon niza apela i molbi da nam se omogući igranje te dovrši liga, s obzirom da su ostala samo 2 kola do kraja regularnog djela, iz HKS-a još nemamo odgovor na naše upite.

Nije nam dozvoljeno da igramo, a nisu nas ni proglasili prvacima jer “eto nisu ni muške”.

Podsjetimo se da u muškom djelu prvenstva nisu odigrane 2/3 prvenstva, ali se odluka preslikava i na žensku ligu u kojoj je odigrano točno 88.88% regularnog djela prvenstva!

KAKO SADA POSTOJE PRVACI U 2. ŽENSKOJ LIGI?

Samom činjenicom da se ženskoj Premier ligi priključuju dva kluba s pozivnicama znači da su se u drugoj ligi proglasili PRVACI!

Svima je unaprijed poznato da su ta dva kluba ŽKK Mursa i Kadetska akademija „Žana Lalić“ (članica stručnog savjeta za žensku košarku), ali će odluku donijeti „Komisija za sustav natjecanja” iako je ona već komunicirana na sastanku 17.06..

Evo recepta HKS-a za uspješne malverzacije: Kada želiš nekome pogodovati, sazoveš komisiju, a kada ne želiš da se nešto sazna sazoveš povjerenstvo!

Samo za napomenu, prošle godine je smanjena liga zbog kvalitete natjecanja…

Možeš se protiviti, ali moraš šutjeti ako želiš igrati

Na sastanku 17.6. smo upozoreni da ne možemo tužiti HKS, to jest tražiti pravdu na sudu, jer po statutu HKS-a ne možemo sudjelovati u daljnjim natjecanjima.

Zamljivo je da je iz jedinog pravnog ljeka, HKS-ove arbitraže isključena javnost. Zašto ?? Gdje je transparentnost saveza??

“Članak 61. U sudovanju, stegovni suci su nezavisni i sude po Stegovniku, Statutu i općim aktima Saveza, članica i tijela Saveza. U postupku pred Stegovnim sudom, javnost je isključena.”

Nekima  trud nije nagrađen dok se po raznoraznim linijama POZIVNICAMA nagrađuje trud drugih! Tko je lud sljedeće godine uložiti išta u sezonu ako savez može ponovo poništiti prvenstvo, te ne dozvoliti daljnje igranje jer to nekima odgovara,  a druge nagraditi pozivnicama? Ali im odgovara nastaviti u nižim kategorijama jer njihova djeca nastupaju? Predjednice savjeta za žensku košarku, dali je to sukob interesa, dali je to moralno ?

Košarkaški savez Zagreba u mlađim kategorijama nastavlja natjecanje s istim klubovima sudionicima 1. ženske lige???

Iščitavajući statut KSZ-a vidljivo je da je savez udruženi član HKS-a.

„Članak 7. Savez djeluje na području Grada Zagreba. Savez je udruženi član Hrvatskog košarkaškog saveza.“

Ali imate hrabrosti prozivati nas za „neodgovornost“ jer tražimo da nam dozvolite igrati?

Također nismo dobili nikakve upute što ako se i iduće godine prekine sezona. Kakav će biti kraj kako bi klubovi mogli planirati i razmišljati u kojem smjeru ići. Vjerujemo da HKS o tome nije niti razmišljao nego će donositi odluke kad se to dogodi i kako nekima bude odgovaralo.

“Spašavaju košarku” novim licemjernim odlukama, stoje u mjestu i ne znaju kud i kako dalje. Ispričavamo se …znaju samo za interesne grupe, a ostali koje spašavaju naučite plivati jer ako Vas HKS bude spašavao pišite propalo. Sve pod krinkom smanjenja troškova, s čime također pogoduju nekima, jer će neki klubovi imati manje putne troškove dok će drugima ostati isti ili veći. Samim time neki već sad imaju bolju startnu poziciju !

Na kraju se može zaključiti da će u košarci u 2019/2020 godini biti zakinute jedino košarkašice ŽKK Raguse. Našoj djeci ste ovom odlukom pokazali da se ne isplati ulagati jer nismo blizu “oltara”, jer savez može poništiti trud i rad za zelenim stolom, a druge, bliže “oltaru”, nagraditi POZIVNICAMA.

SAČUVAJ NAS BOŽE “REZULTATA UPRAVE” HKS I NJIHOVA POŠTENJA !

Ovo je sada i službeno najveća nepravda u povijesti Hrvatske ženske košarke !

Ovim činom je ženska košarka dotaknula dno, ali ljudima bez obraza to ne smeta. Štoviše nije ih briga, bitno je da njihova djeca mogu igrati dok ih za našu boli briga !

Po uzoru na HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ, PROGLASITE PRVAKA ili DOZVOLITE DA IGRAMO po uzoru na HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ! 

Dopustite mi da ovim putem poželim sreću svim klubovima, da se još jače pripreme, pokažu svu ljepotu sporta i sportskog ponašanja jer ovakve odluke su sramota za sport, ali ljudima bez imalo morala nepravda je hrana.”

Srdačno Vas pozdravlja Nepisani prvak 1. ženske lige 2020. ŽKK Ragusa                          

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA