Ženski tjedan u Kinu Visija

Pet filmskih naslova koji portretiraju nekoliko iznimno jakih ženskih osobnosti, u tjednu od četvrtka do slijedeće srijede, prikazat će se u Kinu Visija.

Emma, dramski naslov snimljen prema istoimenom romanu Jane Austen iz 1815., bogata je mlada žena iz uspavanog sela koja vjeruje da se neće udati, ali sigurna je da može uspjeti spojiti svoje susjede u romantičnu vezu.

Nagrađivani francuski film Alice i Gradonačelnik, priča je o mladoj filozofkinji Alice koja se nakon diplome na Oxfordu prijavljuje za radno mjesto u uredu gradonačelnika koje više ne postoji. No, prvi čovjek grada, ostarjeli ali oštroumni Paul u njoj vidi posljednju slamku spasa te joj nudi novo namještenje – zadaća joj je naoružati gradonačelnika svježim idejama. Neobičan par upušta se u političku revoluciju.

Dirljiva biografska drama „Judy“ filmska je priča o posljednjim mjesecima života kultne pjevačice i zabavljačice Judy Garland, vjerojatno najveće zvijezde zlatnog doba Hollywooda i neprežaljene glumačke ikone koja je umrla sa samo 47 godina. Za ulogu Judy, Renee Zellweger ove je godine dobila Oscara za najbolju žensku glavnu ulogu.

Ženski se tjedan nastavlja nagrađenim filmom Portret djevojke u plamenu, dobitnik nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu. U ovoj intimnoj i duboko dirljivoj povijesnoj drami susreću se slikarica Marianne koja dobiva zadatak napraviti vjenčani portret Héloise, mlade djevojke koja je upravo napustila samostan. Héloise je predodređena da se protiv svoje volje uda, a Marianne je mora naslikati bez njezinog znanja. Iz dana u dan ona ju promatra i potajno slika tijekom noći. Između dvije žene uskoro se rađa intimnost i privlačnost dok zajedno dijele Héloiseine prve i posljednje trenutke slobode, a sve dok Marianne slika portret koji će označiti kraj njihovog odnosa.

Pronicljiv prikaz žena u muškom svijetu donosi naslov Podržite djevojke. Ova drama/komedija o eksploataciji žena govori na rubu političke korektnosti. Lisa je šefica u baru čija je politika zapošljavanje oskudno odjevenih konobarica. Svoj posao uzima ozbiljno te štiti djevojke od neprimjerenog i sirovog ponašanja gostiju. Unatoč Lisinoj predanosti poslu, njezin nekompetentni, rasistički nastrojen šef stalno traži razlog da je otpusti. Kao dobru priliku vidi Lisinu odluku da djevojke angažira u praonici automobila kako bi prikupile novac za kolegicu koja je autom udarila bivšeg dečka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.