32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZbog onečišćenja fekalnog podrijetla zabranjeno kupanje na Prigradici

Zbog onečišćenja fekalnog podrijetla zabranjeno kupanje na Prigradici

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, upozorava javnost da je na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2022. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom na to da uzorak mora na plaži Prigradica u Općini Blato na Korčuli zbog onečišćenja fekalnog podrijetla ne udovoljava uvjetima Uredbe do daljnjeg se ne preporuča kupanje na toj plaži.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA