13.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiZbog izvanredne situacije vatrogasci mole građane da sva paljenja vatre na otvorenom...

Zbog izvanredne situacije vatrogasci mole građane da sva paljenja vatre na otvorenom svedu na najmanju moguću mjeru

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije stalno podsjeća građane na obvezu pridržavanja svih mjera zaštite od požara iz Odluke o mjerama zaštite šuma od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U posljednje vrijeme, na žalost, svjedoci  smo da se neodgovorni pojedinci, ne pridržavaju mjera zaštite od požara, što ima za posljedicu učestale požare raslinja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Svima vam je dobro poznato da se na čitavom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Dubrovačko-neretvanske županije, provode posebne mjere vezano za sprječavanje širenja Corona virusa, te ovim putem skrećemo pozornost svim građanima da se, za slučaj nužne potrebe paljenja vatre na otvorenom, trebaju, bez izuzetka,  pridržavati svih odredbi Odluke o mjerama zaštite šuma i drugih objekata od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, veliki broj ljudi je ovih dana, uslijed novonastale situacije, prekida škole i nerada većine poduzeća pošao privremeno živjeti na selo, a mnogi su to iskoristili za čišćenje i paljenje korova, drače i slično što je za svaku pohvalu.

Međutim, od početka provedbe posebnih mjera dogodilo nekoliko vatrogasnih intervencija, a u slučaju požara na Korčuli (Pupnatska luka) na požarište su morali izaći gotovo svi vatrogasci s otoka. U trenucima kada su u cijeloj državi izvanredne prilike, i kada nam je svaki čovjek bitan, a posebno vatrogasac, molimo sve da budu savjesni u paljenju pazeći na sebe i druge.

Bez obzira što je, uz poduzimanje svih propisanih preventivnih mjera, do 01. lipnja, osim na području općina Smokvica, Blato i Vela Luka gdje je do 01. svibnja, dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom, potrebito je ograničiti sva paljenja vatre na otvorenom na najmanju moguću mjeru, kako radi sprječavanja svakog širenja požara, tako i radi zaštite pripadnika vatrogasnih postrojbi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA