26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaZavršnica Dalmatinskog ciklusa: Gudači DSO-a s programom hrvatskih skladatelja

Završnica Dalmatinskog ciklusa: Gudači DSO-a s programom hrvatskih skladatelja

Koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, odnosno njegovog gudačkog ansambla pod ravnanjem maestra Ivana Huta, u koncertnoj dvorani Hrvatski dom Split 8. prosinca, nastavlja se Dalmatinski ciklus. Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim se kreira novi program i razmjena gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima. Realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Nakon koncerta u Splitu, DSO će nastupiti u Zadru petak, 9. prosinca u svečanoj dvorani Sveučilišta, a u oba grada predstavit će se s programom hrvatskih skladatelja. Od Luke Sorkočevića, preko Krsta Odaka čiji opus od preko 350 djela odražava raznolikost stilova u hrvatskoj glazbi prve polovice prošloga stoljeća, Borisa Papandopula, jednog od najvećih skladatelja u ukupnoj hrvatskoj glazbenoj povijesti, do mladog skladatelja Gordana Tudora koji je skladbu Lamento i Boogie posvetio upravo maestru Ivanu Hutu i gudačima Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Završnica ciklusa održat će se u Dubrovniku, 10. prosinca kada će gudački ansambl DSO-a ovaj koncert izvesti u crkvi Male braće. Početak je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA