5.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaLifestyleZavršene sve edukacije iz EU projekta u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“

Završene sve edukacije iz EU projekta u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“

U lipnju i srpnju 2021. god. u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“ održane su mnogobrojne edukacije koje su dogovorene unutar EU Projekta s kojim će se poboljšati cjelokupna kvaliteta odgojno-obrazovnog rada Vrtića. S obzirom na epidemiološku situaciju edukacije su se održale online putem platforme Zoom, uživo u Vrtiću, a neke su edukacije odslušane i u Zagrebu.

Edukacije na kojima su sudjelovale odgojiteljice Vrtića te stručne suradnice i ravnateljica su:

  • Poseban program kinezioloških aktivnosti“ edukacija održana u Zagrebu na Učiteljskom fakultetu od 14. lipnja do 24. lipnja 2021. pod vodstvom doc.dr.sc. Marije Lorger. Dvije odgojiteljice Vrtića temeljem odrađene edukacije dobile su znanja o kineziologiji, razumijevanju kinezioloških aktivnosti te sposobnosti kreiranja kinezioloških aktivnosti primjerenih djeci predškolske dobi. Uspješnim završetkom odgojiteljice Vrtića stekle su kompetencije vođenja programa kinezioloških aktivnosti koje će u budućnosti primjenjivati u Vrtiću.
  • Senzorna integracija – III. modul“ održana u Zagrebu 25. i 26. lipnja 2021. na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu uz voditeljice prof.dr.sc. Renatu Fulgosi Masnjak i dr.sc. Draganu Mamić. Edukacijska rehabilitatorica je nakon prethodno odslušanog II. modula ove edukacije obogatila je stručna znanja iz područja senzorne integracije te je stekla kompetencije za provođenje procjene putem Sustava za procjenu disfunkcije senzorne integracije kao i za izradu individualiziranog senzornog profila i IPPSI-a, što će uz opremljenu senzornu sobu pridonijeti što kvalitetnijem i stručnijem radu u senzornoj sobi Vrtića.
  • Rastimo zajedno“ (podrška roditeljstvu) održana u Zagrebu 23. i 24. lipnja (4. i 5. modul) u Stručno razvojnom centru Dječjeg vrtića Radost uz voditeljice ravnateljicu Vesnu Marić, psihologinju Ljubicu Dusparu te pedagoginju Alku Požnjak Malobabić. Završni moduli (6., 7. i 8. modul) održani su u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka 1. i 2. srpnja 2021. Pedagoginja i psihologinja Župskog vrtića završetkom ove edukacije priključile su se već postojećem timu provoditeljica ovog Programa – ravnateljici i odgojiteljicama te će zajedno s njima provoditi ovaj program za roditelje u narednim pedagoškim godinama.
  • Supervizija primjene UPS modela u radu s djecom i odraslima“ održana dijelom u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka, a dijelom online preko Zooma. Voditeljice edukacije bile su dr.sc. Nevenka Modrić, prof.ped. i Ljiljana Šarić, prof.ped. Odgojiteljice Župskog vrtića i stručni tim s ravnateljicom odslušale su 70 nastavnih sati u 10 modula, temeljem prethodno odslušana tri stupnja edukacije „Upravljanje problemnim situacijama“ – UPS u proteklim pedagoškim godinama. Ovom edukacijom polaznice su obradile teme fizioloških potreba, potreba za pripadanjem i ljubavlju i itd., vježbale su rješavanje problemnih situacija te su nakon odrađenih modula prisustvovale na samorefleksiji i refleksiji na organizacijske, materijalne i komunikacijske uvjete te provedene aktivnosti s djecom.
  • Likovni program“ zadnja tri modula održana su online preko Zooma – 28. svibnja 9. modul, 18. lipnja 10 modul te zadnji 11. modul održan 2. srpnja. Voditeljice edukacije bile su ravnateljica Lidija Redžepović, stručne suradnice i odgojiteljice iz Stručno razvojnog centra Dječjeg vrtića Trešnjevka te izv.prof.dr.art. Antonija Balić Šimrak s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Na modulima su dvije odgojiteljice Vrtića educirale na teme Umjetničko istraživanje i istraživanje u području umjetnosti, Likovni programi u dječjem vrtiću, Dokumentiranje i prezentiranje dječjeg likovnog stvaralaštva, te su Predstavile svoje završne radove koje su prezentirane na web stranici SRC Trešnjevka. Završenom ove edukacije odgojiteljice Vrtića uspješno su osposobljene za vođenje, programiranje, prezentaciju i valorizaciju posebnih prama likovnog stvaralaštva u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.
  • Uvodni korak po korak u radu s djecom rane dobi“ održana tijekom 2 vikenda u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka – 18. i 19. lipnja te 2. i 3. srpnja 2021. Voditeljice edukacije bile su Jadranka Eda Tomljanović odgojiteljica savjetnica iz Dječjeg vrtića Rijeka te Barbara Mikluš pedagoginja mentorica iz Dječjeg vrtića Duga iz Umaga, “ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak“. Ovom edukacijom odgojiteljice i pedagoginja Župskog vrtića stekle su potrebno znanje u okviru tematskih cjelina: Holistički pristup dječjeg razvoja, Poticajno okruženje za razvoj i učenje, Praćenje i dokumentiranje razvoja djece rane dobi te Izgradnja partnerskih odnosa s članovima obitelji i zajednicom.

Slijedom navedenog, Dječji vrtić „Župa dubrovačka“ ovim je edukacijama završio ciklus edukacija u okviru provedbe EU Projekta u trajanju od 30 mjeseci te je uspješno odslušano sveukupno 26 edukacija kroz 112 modula u razdoblju od 15. travnja 2019. do 31. srpnja 2021. god.

Navedene edukacije u potpunosti su financirane sredstvima Europske unije dobivenim iz EU projekta „Unaprjeđenje usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa dubrovačka“ iz Europskog socijalnog fonda (UP.02.2.2.08.0072).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]