29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZavršen program 11. Tjedna karijera Sveučilišta u Dubrovniku

Završen program 11. Tjedna karijera Sveučilišta u Dubrovniku

Bogat program ovogodišnjeg Tjedna karijera Sveučilišta u Dubrovniku, zaključen je predavanjem Zašto je wellbeing važan zaposlenicima, ali i poslodavcima? i radionicom  Slagalica – suvremeni izazovi.

U četvrtak, 21. ožujka, na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju održano je predavanje “Zašto je wellbeing važan zaposlenicima, ali i poslodavcima?”

Na predavanju su sudjelovale prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, profesorica psihologije Katarina Krile, predstojnica dubrovačke područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, poduzetnica Ivana Pavičić i moderatorica prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Teme o kojima je bilo riječi odnosile su se na wellbeing (blagostanje zaposlenika) i stvaranje pozitivnog radnog okruženja. Ove teme su posebno stavljene u fokus tijekom pandemije koronavirusa, kada je aktualizirano pitanje mentalnog zdravlja zaposlenika kao preduvjet za razvoj karijere. Posebno se to odrazilo na mlade generacije – milenijalce i generaciju Z, koji preferiraju netradicionalne oblike rada poput rada na daljinu i digitalnog nomadstva, što im omogućava fleksibilno radno vrijeme i bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života. Gostujuće predavačice su istaknule važnost ljudskih resursa i stvaranja vrijednosti i reputacije tvrtke kao poželjnog poslodavca, što je moguće uz osluškivanje potreba zaposlenika.

U petak, 22. ožujka, srednjoškolci i studenti imali su priliku sudjelovati na interaktivnom izlaganju i radionici o razvoju organizacijskih sposobnosti i određivanju prioriteta profesorice psihologije Suade Salčić ‘Slagalica – suvremeni izazovi’. Salčić je istaknula kako loša organizacija vremena može biti potencijalni izvor anksioznosti i depresivnih poremećaja, a javlja se kao posljedica povećanog opsega obaveza, novih izazova, promjene u obrascima spavanja. Kako se loše upravljanje ne bi odrazilo na radne rezultate i cjelokupno funkcioniranje, tijekom radionice učenici i studenti su dobili korisne savjete o boljoj raspodjeli vremena, prepoznavanju aktivnosti koje su ‘kradljivci vremena’ i važnosti motivacije u donošenju odluka o redoslijedu aktivnosti.

Ovogodišnja predavanja i radionice bile su posvećene temi wellbeinga, postizanju ravnoteže između poslovnog i privatnog života, s ciljem pružanja dodatne podrške i edukacije studentima u pripremama za tržište rada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA