29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiCENTAR KOMPETENTNOSTI: Učenica Josipa dala naziv novom zvanju iz područja kuharstva

CENTAR KOMPETENTNOSTI: Učenica Josipa dala naziv novom zvanju iz područja kuharstva

„Tehničar suvremene gastronomije“. Tako bi se, prema prijedlogu Josipe Šimić, učenice 2. godine Ugostiteljsko- Turističke škole Osijek, trebao zvati novi standard zanimanja iz područja kuharstva. Na online natječaj za predlaganje naziva novog standarda zanimanja u kojem su sudjelovali učenici turističko-ugostiteljskih smjerova pristigle su brojne zanimljive prijave. Uz Jospin pobjednički prijedlog, nagrade su osvojili nazivi: „Kulinarsko – gastronomski tehničar“ Lucije Turem, učenice Srednje škole Zabok, te „Gastronomski tehničar“ Iana Cvečića, učenika Hotelijersko-turističke škole u Opatiji. 

„Jako se radujem osvojenoj nagradi na kojoj sam iznimno zahvalna. Također, voljela bih zahvaliti svim svojim profesorima i djelatnicima Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, a posebno prof. Zvijezdani Jurić, prof. Igoru Brkiću i razrednici Saši Jakšić. Vjerujem da će ovo novo zvanje usavršiti umijeće gastronomije, a dok se to ne dogodi, ja planiram upisati četvrtu godinu u našoj školi.“ – izjavila je pobjednica natječaja Josipa Šimić.

„Učenici su nas jako iznenadili svojom kreativnošću te sam izbor dobitnika nije bio nimalo lagan.“ – rekao je ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Antun Perušina. „Detaljna obrazloženja predloženih naziva pokazala su nam kako učenici uistinu poznaju trendove i potrebe turističko-ugostiteljske industrije. Posebno nas je razveselio veliki interes učenika i dao nam je dodatan vjetar u leđa za daljnji razvoj novog standarda zanimanja iz područja kuharstva.“ 

Važnost motiviranja učenika te njihovog uključivanja u ovakve aktivnosti ističe i razrednica Saša Jakšić, prof. engleskog jezika Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

“Ovaj natječaj odličan je način da se učenicima kuharstva, pa i drugih turističko-ugostiteljskih smjerova, pokaže da će jednog dana raditi u jednoj uistinu kreativnoj industriji. Kuharstvo je odlična profesija koja pruža more prilika za inovativnost i kreativnost te mislim da je pravo vrijeme za unaprjeđivanje i podizanje strukovnog obrazovanja iz područja kuharstva na jednu višu razinu.

Iskoristila bih ovu priliku i da pohvalim Josipu koja je iznimno marljiva i kreativna učenica. Jako sam sretna što je upravo ona osvojila prvu nagradu. Kroz angažman u školi jasno se vidi kako je kuharstvo njezin pravi poziv i zvanje koje joj izvrsno leži.“

Baš kao i učenike, profesoricu Jakšić oduševila je nagrada koju je kao razrednica prvonagrađene osvojila. Podsjećamo kako su organizatori sa svojim partnerima osigurali ne samo jednu, nego čak četiri vrijedne nagrade.

Prva nagrada je boravak u Dubrovniku koji obuhvaća 3 polupansionska noćenja u Hotelu Dubrovnik Palace 5* koji pripada grupaciji Adriatic Luxury Hotels d.d., večeru u restoranu Posat, 2 karte za žičaru te Dubrovnik Card u okviru kojeg je uključeno razgledavanje grada.

Drugoplasirani osvaja 3 noćenja s doručkom u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik 4* grupacije Valamar Riviera d.d., večeru u restoranu Sunset Beach, te Dubrovnik card i razgled grada.

Nagrada za treće mjesto su 2 noćenja s doručkom u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik 5* tvrtke Grand Hotel Imperial d.d., večera u restoranu Orsan te Dubrovnik card.

Uz sve to, organizator je osigurao i bonus nagradu za razrednika učenika koji je osvojio prvo mjesto, a koji će uživati u dvodnevnom boravku s doručkom u jednom od hotela 4* grupacije HUP Zagreb d.d. – podružnica Hoteli Dubrovačka Rivijera, večeri u restoranu Bistro49, Dubrovnik Cardu kao i posjetu žičari.

„Presretna sam zbog osvojenih nagrada! Vijest o osvojenom prvom mjestu moje učenice me ostavila u velikom pozitivnom šoku. Naime, posjet Dubrovniku mi je bio ogromna životna želja i jako sam zahvalna na tome što će se napokon ispuniti.“ dodala je razrednica.

Prema svemu sudeći, online natječaj završio je na obostrano zadovoljstvo, kako Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku kao organizatora, tako i nagrađenih.

Naime, online natječaj za predlaganje naziva novog standarda zanimanja iz područja kuharstva (četverogodišnji program) organiziran je u okviru projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik. Cilj natječaja bio je podizanje vidljivosti o uspostavi novog standarda zanimanja iz područja kuharstva, što se postiglo uključivanjem učenika turističkih i ugostiteljskih smjerova iz cijele Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA