30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZaustavljeni radovi na Peskariji, Hajdarhodžić najavio kaznenu prijavu protiv ravnatelja Županijske lučke...

Zaustavljeni radovi na Peskariji, Hajdarhodžić najavio kaznenu prijavu protiv ravnatelja Županijske lučke uprave

Županijska lučka uprava jutros je na Peskariju poslala zaštitare i zaposlenike, koji su privremeno zaustavili radove na montažnom objektu koji postavlja tvrtka Mea Culpa. Pozvana je policija koja se proglasila nenadležnom za spor, a za rješenje spora investitora su uputili na sud.

“U ponedjeljak kad smo krenuli s radovima, došli su zaštitari Lučke uprave, koji su radove htjeli zaustaviti. No policija je utvrdila kako oni nemaju za to potrebnu dokumentaciju. Jutros sam došao pogledati što se događa i našao sam ovdje cijelu ekipu, zaštitare, ali i zaposlenike Županijske lučke uprave, koji brane prostor. Pravi Game of Thrones, sedmi dio i nastavlja se. Oni kao imaju neke nove papire, pa evo čekamo policiju da utvrdi stanje”, kazao nam je Maro Hajdarhodžić, investitor radova na Peskariji i vlasnik Mea Culpe.

Problem je tvrdi Hajdarhodžić, jer je rješenje Konzervatorskog odjela, kojim se poništava prethodno odobrenje, adresirano na Lučku upravu kao investitora, a investitor radova je njegova tvrtka.

“Da su konzervatori htjeli zaustaviti radove to bi rješenje poslali direktno meni, a Županijska lučka uprava na to njihovo rješenje nije ni odgovorila ispravkom. Nego to rješenje koriste da meni stopiraju radove”, tvrdi vlasnik Mea Culpe.

U međuvremenu je policija došla na teren i utvrdili su kako nisu nadležni za ovaj slučaj. Radovi su zaustavljeni, a daljnja procedura vodit će se na sudovima. Hajdarhodžić kaže kako će sad tražiti da Državno odvjetništvo utvrdi ima li ŽLU pravo zaustaviti radove, a on razmišlja i o kaznenoj prijavi protiv ravnatelja Županijske lučke uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA