33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZašto je natječaj za direktora dubrovačke zračne luke toliko tajnovit?

Zašto je natječaj za direktora dubrovačke zračne luke toliko tajnovit?

Na natječaj za direktora dubrovačke zračne luke se javilo šest kandidata, ali tko su oni službeno se ne može saznati.

Zahvaljujemo na Vašem upitu i obavještavamo Vas kako je postupak za izbor kandidata za člana Uprave – direktora trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. još u tijeku tako da u ovom trenutku ne možemo iznositi detalje ni imena kandidata, a sami rezultati natječaja bit će poznati nakon provedenog cjelokupnog postupka, kad će i javnost biti izvještena – eto tako glasi odgovor iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske na naš upit da nam dostave podatke o tijeku procesa izbora za čelnu osobu, te imena kandidata čija je dokumentacija pravovaljana, kompletirana u skladu s uvjetima natječaja.

Ovakva netransparentnost i odugovlačenje koje se pojavljuje gotovo pri svakom natječaju za direktora dubrovačke zračne luke uvijek iznova stvara temelje za raznorazne spekulacije, priče o namještaljkama, čekanjima i slično.

Nevjerojatno je da se iz nadležnog Ministarstva ne može dobiti zatražena informacija ni mjesec dana nakon isteka prijava na natječaj koji je raspisan 9. travnja 2022.

Neslužbeno – Viktor Šober se također javio na natječaj za direktora

A postoji veliki interes javnosti za tim izborom, potvrđuju nam neslužbeno i u Ministarstvu, zašto, ne treba posebno elaborirati, osobito onima koji znaju koliko je dubrovačka zračna luka važan gospodarski subjekt na hrvatskom jugu, pa i generator uspješnosti turističke sezone.

Sve što se i nakon više od mjesec dana po završetku natječaja može znati stoga ostaje u sferi neslužbenih informacija.

A one su, kako je natječaj privukao pozornost šestoro kandidata među kojima su trojica zaposlenici Zračne luke Dubrovnik, Roko Tolić, Lukša Lukšić i Josip Paljetak, te Mato Klaić, dugogodišnji bivši direktor Croatia osiguranja, o čemu smo već pisali.

Tko bi želio voditi Zračnu luku Dubrovnik? Završio je natječaj.

ZRAČNA LUKA: u Ministarstvo stiglo 6 prijava za novog direktora u Čilipima

U međuvremenu doznajemo, također neslužbeno, kako se na natječaj ponovno javio i Viktor Šober, inače ministar savjetnik pri Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Šober je svoju kandidaturu za direktora Zračne luke Dubrovnik bio dostavio i na natječaj raspisan u kolovozu 2017.-te, no iz nikad objašnjenih razloga ju je potom i povukao.

Znači li njegova ponovna kandidatura nešto više u smislu i izglednog njegova izbora za direktora, te tko je tajanstvena osoba broj 6 koja se javila na natječaj, valjda će se saznati uskoro.

Jer, privremeni mandat Franu Luetiću traje do kolovoza 2022.

Ukoliko mu ga opet ne produže i ponište natječaj.

Jer, kad su natječaji za direktora Zračne luke posrijedi, sve je moguće i već viđeno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA