29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZapočeli 44 milijuna kuna teški radovi na kanalizaciji i vodoopskrbi Mokošice, Štikovice...

Započeli 44 milijuna kuna teški radovi na kanalizaciji i vodoopskrbi Mokošice, Štikovice i Zatona

U Mokošici su započeli radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, vrijedni 44 milijuna kuna na izgradnji sustava vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te staroj Mokošici. Radove su u društvu novinara obišli danas gradonačelnik Mato Franković, predsjednik uprave Vodovoda Lukša Matušić te član uprave Vicko Begović sa suradnicima.

-Na ovom području Stare Mokošice, koja je dio Grada, puno toga nedostaje u infrastrukturnom smislu, zato mi je drago da je započeo jedan od najvažnijih projekata. Vodovod je završio postupak prijave za aglomeraciju Dubrovnik i očekujemo konačno zeleno svjetlo Europske komisije, Hrvatskih voda i Vlade te resornog ministarstva. Projekt se u ovome trenutku financira kreditnim sredstvima, ali očekujemo da će se 75 posto njegove vrijednosti refinancirati iz sredstava EU fondova, kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Problem vodoopskrbe i odvodnje na ovom, gusto naseljenom području jako je dobro poznat svim stanovnicima, a u sklopu projekta za najviše 30 mjeseci ti bi problemi trebali biti riješeni i u ovom dijelu Mokošice, Štikovici i Zatonu Malom.

-Od ovih 44 milijuna, 75% je Vodovod prijavio na Aglomeraciju Dubrovnik i planiramo iste povući, odnosno nekih 11 milijuna koji se odnose na područje Štikovice i Malog Zatona ne možemo prijaviti na Aglomeraciju jer gravitiraju području Orašca i njih će Vodovod platiti vlastitim sredstvima, rekao je Lukša Matušić te dodao kako će se na području stare Mokošice izgraditi oko 3,5 kilometra novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometra cjevovoda vodoopskrbe.

-Radi se o izuzetno zahtjevnom i opsežnom projektu, posebice zbog lošeg stanja pristupnih puteva i prometnice. Naravno, morat ćemo naći zajednički jezik sa stanovništvom na ovom području kako bi što manje ometali život građana, objasnio je Matušić te obećao kako će se Vodovod truditi da bude što manje problema, a ujedno i raditi pritisak na izvođača kako bi radovi bili što prije završeni.

Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci, a u sklopu ove investicije ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka.

Radove izvode tvrtke Texomolior i Medius.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA