12.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiZamjenica Tepšić sudjelovala u webinaru Udruge gradova kulturne baštine

Zamjenica Tepšić sudjelovala u webinaru Udruge gradova kulturne baštine

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na webinaru povodom 40. obljetnice upisa Starog grada Varšave na UNESCO-v Popis svjetske baštine,  u organizaciji Udruge gradova kulturne baštine (OWHC), Regionalnog sektora za istočnu i centralnu Europu. Tom prigodom održala je prezentaciju na temu iskustva Grada Dubrovnika u prevladavanju krize uzrokovane globalnom pandemijom koronavirusa.

– Već u davnom 14. stoljeću Dubrovčani su bili svjesni važnosti karantene u svrhu zdravstvene zaštite svojih građana. Dubrovnik je bio važan lučki grad koji je primao putnike iz svih krajeva svijeta te je Veliko vijeće Dubrovačke Republike 1377. godine donijelo odluku kojom se prvi put u svijetu uvodi karantena kao mjera zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti, posebice kuge – naglasila je zamjenica Tepšić u svom izlaganju, dodavši kako su u tu svrhu izgrađeni impresivni Lazareti, jedna od preventivnih mjera zaštite stanovnika.

Predstavila je turističke rezultate ostvarene u 2020., kao i promotivne aktivnosti i komunikacijsku strategiju izrađenu u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika. Govoreći o izazovima s kojima se Dubrovnik suočio od početka epidemije, izložila je i efekte globalne krize na percepciju održivog turizma i projekta Poštujmo Grad. 

– Uz negativne posljedice na turizam kao jednu od najvažnijih gospodarskih grana u Dubrovniku, Covid 19 također nam je pružio priliku za ponovnu izgradnju vizije turizma kakvog želimo u našem Gradu i dugoročno profiliranje odredišta kao cjelogodišnje destinacije održivog turizma, u zajedničkom interesu kako naših građana tako i posjetitelja – rekla je između ostalog zamjenica Tepšić.

Webinar je okupio sudionike brojnih gradova istočne i središnje Europe, između ostalog Bakua, Saint-Petersburga i Budimpešte. Predstavnici uprava raspravljali su o godišnjici upisa Varšave na UNESCO-v Popis svjetske baštine, digitalnom pristupu kulturi i baštini te mjerama poduzetim u vrijeme epidemije, posebice kako destinacije mogu odgovoriti na izazove istovremeno promovirajući zaštićenu baštinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA