26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZamjenica Tepšić na SETE konferenciji

Zamjenica Tepšić na SETE konferenciji

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjeluje na SETE konferenciji u Grčkoj, gdje je u okviru sesije na temu ‘Promišljanje turizma i odnosa sa zajednicama’, pozvana govoriti o iskustvima Dubrovnika i naporima koje je Grad uložio kako bi se uspostavila ravnoteža u turizmu i uvažile potrebe lokalne zajednice u gradu.

U ovoj je prigodi zamjenica Tepšić održala prezentaciju o projektu ”Poštujmo grad” te sudjelovala na panelu, gdje je predstavila kako se gradska uprava suočila s problemom gužvi, osiguravajući bolju raspodjelu posjetitelja i suzbijanjem negativnih učinaka prekomjernog turizma. Zamjenica je ujedno govorila o Planu upravljanja, participativnom budžetiranju, rezultatima mjerenja održivosti destinacije, kojeg je za Grad Dubrovnik provelo Globalno vijeće za održivi turizam (GSTC), a što su sve primjeri uključivanja lokalne zajednice koja je važan čimbenik u ostvarivanju ciljeva gradske uprave o održivom turizmu.

Na Konferencija SETE, koja je glavni događaj u turističkoj industriji u Grčkoj, sudjelovala su i četiri ministra iz grčke Vlade, među njima i ministar turizma Vassilis Kikilias. Okupila je brojne rukovoditelje iz turističkog sektora, koji predstavljaju velike tvrtke, lokalne destinacije i nacionalnu turističku upravu, kako bi raspravljali o glavnim problemima s kojima se sektor turizma i ugostiteljstva suočava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA