28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZaklada Blaga djela: novi članovi Upravnog odbora su Hrvoje Dunatov i Marino...

Zaklada Blaga djela: novi članovi Upravnog odbora su Hrvoje Dunatov i Marino Dražeta

Upravno vijeće Zaklade Blaga djela sastalo se u petak, 22. siječnja po posljednji put u postojećem sazivu (Mario Duić, Nada Medović, Ina Orlić, Maro Kristić i Kruno Težak), te po prvi put u nazočnosti novog upravitelja, Branka Bazdana. Na sjednici je donesena odluka da se Nikola Čićo Obuljen proglasi doživotnim počasnim upraviteljem Zaklade te da se njemu i njegovom svojedobno bliskom suradniku, pravniku Jošku Radici uruče priznanja za sve što su napravili kako bi se kasnih 90-tih ponovno aktivirao rad ove institucije koja danas raspolaže s brojnim nekretninama od kojih se uprihoduje značajan novac za humanitarne svrhe.

Kao što smo već izvještavali, izmjenom Statuta, ubuduće će Zakladom Blaga djela upravljati Upravni odbor od sedam članova, umjesto dosadašnjeg Upravnog vijeća sastavljenog od pet članova. U novom odboru će biti i drukčiji omjer predstavnika Zaklade i Grada, odnosno birat će se četiri osobe iz Zaklade, a tri iz Grada Dubrovnika. Dosad su tri predstavnika bila predstavnici Grada, a dva iz Zaklade.

Na prošlotjednoj sjednici je odlučeno i tko će u novom sazivu biti predstavnici Zaklade. Na prijedlog novog ravnatelja, Branka Bazdana, u novom sazivu Upravnog odbora će uz dosadašnje članove, Marija Duića i Kruna Težaka, biti još Hrvoje Dunatov i Marino Dražeta. Bazdanov prijedlog je jednoglasno podržan.

O predstavnicima Grada odlučuje Gradsko vijeće, stoga je za očekivati da bi se, između ostaloga i o tome moglo raspravljati na sutrašnjoj sjednici koja počinje u 10 sati. Na odluku o tome ostaju li u Zakladi i dalje Nada Medović, Ina Orlić i Maro Kristić ili će doći do kakvih promjena ne bi trebalo dugo čekati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA