30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZAJEDNIČKA DVODNEVNA VATROGASNA VJEŽBA u sklopu projekta Flood & Fire

ZAJEDNIČKA DVODNEVNA VATROGASNA VJEŽBA u sklopu projekta Flood & Fire

U sklopu projekta Flood and Fire u četvrtak, 26. svibnja i petak, 27. svibnja u održat će se dvodnevna vatrogasna vježba svih projektnih partnera.  Prvi dio vježbe održava se u hotelu Croatia, dok je praktični dio, sljedeći dan predviđen na vježbalištu u Popovićima. Organizator  je Općina Konavle, partner u projektu odobrenom u okviru INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora 2014.-2020.

Ovaj projekt pridonosi povećanju tehničkih kapaciteta intervencijskih službi za obranu od prirodnih katastrofa te utječe na spremnost službi na intervenciju u slučaju prirodnih katastrofa poput poplava i požara s kojima se na ovom području konstantno suočavaju.

Projektni partneri pomno su skrojili aktivnosti uzevši u obzir jedinstvenost teritorija i stanovništvo koje će biti uključeno u njih. U razvoj projekta implementiran je holistički pristup te je uključen cijeli teritorij ciljanog područja sa svim svojim različitostima. U sklopu projekta  nabavlja se oprema te se organiziraju vježbe za pripadnike profesionalnih službi, a novo uspostavljeni komunikacjski centar za upravljanje katastrofama pokrivat će područje od 1.547,75 km2 što će izravno utjecati na 59.339 ljudi u prekograničnom području.

Ovo je ulaganje u sigurnost svih naših sugrađana.

Ovim projektom JVP Konavle bit će osigurano šumsko-navalno vatrogasno vozilo s dvostrukom kabinom, vatrogasno terensko  ATV vozilo za intervencije u posebnim situacijama, zatim 25 setova osobne zaštitne opreme (čizme, hlače, jakne, kacige, potkape, baterije), ručne radio stanice te multikopter (dron) s termo signalom za svrhe potrage za nestalim osobama.

Provedba projekta započela je 15.08.2020. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.851.353,00 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 85% u iznosu od 1.573.650,05 eura.

Glavni partner projekta je Općina Herceg Novi, dok su projektni partneri, uz Općinu Konavle, još i Grad Trebinje te Općina Ravno.

Glavni cilj projekta jest povećati spremnost obuhvaćenog prekograničnog područja za pravovremene i kvalitetne reakcije u slučaju prirodnih katastrofa, ali i katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom te smanjiti i ublažiti negativne posljedice istih. Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Konavle te ni na koji način ne predstavlja stavove Europske unije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA