28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZagrebačka ulica obnovljena i sigurnija za prometovanje

Zagrebačka ulica obnovljena i sigurnija za prometovanje

Završeni su radovi na uređenju asfaltnog kolnika u Zagrebačkoj ulici na potezu od Kapelice do Vatrogasaca, gdje je kolnik bio iznimno oštećen i predstavljao opasnost za sve sudionike u prometu, a posebice vozače mopeda i motocikala.

Cesta je sanirana u punoj širini, i parkirni i kolni trak, na dionici duljine 250 metara i površine oko 2000 kvadratnih metara. U potpunosti je uklonjen mikro asfalt , kao i dio završnog sloja asfalta koji se nalazio ispod mikroasfalta. Nakon provedbe svih pripremnih radnji, ugrađen je novi sloj asfaltnog zastora tipa eruptivac koji kvalitetom odgovara zahtjevima jedne od prometom najopterećenijih gradskih ulica.

Radovi su trajali sedam dana nakon čega je ocrtana horizontalna signalizacija te su ponovno ugrađeni senzori za smart parking, a za to vrijeme građanima s PPK karticama je bilo omogućeno parkiranje na donjoj razini parkinga Žičara.

Vrijednost investicije je 75 tisuća eura, a radove je izvela tvrtka tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta u gradu Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA