22.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiZa sanaciju Mosta Ombla u proračunu osigurano pola milijuna eura

Za sanaciju Mosta Ombla u proračunu osigurano pola milijuna eura

Nakon što je završeno prethodno savjetovanje za dokumentaciju o nabavi, danas je pokrenut i postupak nabave za izvođenje radova sanacije Mosta Ombla. Rok za dostavu ponuda je 6. listopada, nakon čega slijedi postupak odabira izvođača, a potom i izvođenje radova – objavljuju iz Grada Dubrovnika.

Projekt sanacije Mosta Ombla, kojeg je izradio Građevinski fakultet u Splitu, predvidio je obnovu površinskog sloja, dok se u samu konstrukciju mosta, koja je u jako dobrom stanju, neće dirati. Uklonit će se asfaltni zastor, betonske ploče, dilatacije, izraditi nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, kao i sanacija nogostupa i pješačke ograde.

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 500.000,00 eura, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu. Sukladno projektu, očekivano trajanje radova je 90 dana. Sami radovi morat će se izvoditi u vrijeme manjeg intenziteta bura, kada su u punoj funkciji alternativni pravci preko Mosta dr. Franja Tuđmana, s obzirom da će za vrijeme trajanja radova promet Mostom Ombla biti u potpunosti zatvoren.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA