28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaDarivalica DubrovniknetaWOW, kakav đardin! Gospođa Silvija Scholber u Trstenom ima 30tak vrsta perunika

WOW, kakav đardin! Gospođa Silvija Scholber u Trstenom ima 30tak vrsta perunika

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Dubrovnika i u partnerstvu s “Vrtlarom“, portal dubrovniknet.hr je pokrenuo akciju – Biramo najljepši đardin!

Gospođa Silvija Scholber, rođena u Trstenom, zime provodi u Njemačkoj, ali s prvim zrakama sunca stiže u svoj rodi kraj, u svoju kućicu u cvijeću. Odluku da dio godine provodi u Trstenom donijela je prema očevoj želji, ali se ona nije, na žalost ostvarila, dok joj je otac bio živ, al majka je. Sada uživa u ljubavi prema cvijeću i s užitkom provodi vrijeme u svom cvijetom raju. Voli putovati i sa svakog putovanja donosi cvijeće.

-Od svih vrsta cvjetova, najviše volim peruniku – imam preko 30tak vrsta – priča, pokazujući nam sve boje i nijanse tog zaštićenog cvijeta koji je simbol Hrvatske.

Kad je susjedi traže, nerijetko komentiraju kako joj je kuća otvorena a nje nema.

– Đe si, pitaju me, a ja im uvijek odgovorim – dođi u vrt pa ćeš me naći, kod nekog stabla, pokraj cvijeta. Sve mi to hrani dušu – priča gđa Silvija.

Svaki dan fotografira cvijeće, jer je, kaže, svaki dan cvijet drugačiji, raste, mijenja se.

– Opet fotografiraš, jučer si to fotografirala, rekao bi mi muž – ali danas je sunce drugačije i i cvijet drugačije izgleda, pravdala bi se. A i djeca se našale je li ima što novog na facu osim cvijeća? – priča uz smijeh.

Gđa Silvija puno putuje i skuplja ideje, fotografira i kad dođe doma to primjenjuje.

-Dekoriram žalima, neobičnim kamenjem – gdje god idem, oko mi traži kamenje, a volim i kupe. Rekli bi joj kupa ide na krov, ali našla je ona mjesto i u đardinu.

Svakakvih veselih figurica, ukrasnih životinja tu ima, najviše ježeva. Mace iz susjedstva dođu, igraju se ali ništa ne remete. Najljepša su jutra kad se ptičice oglase, dan se budi, slavuj pjeva.

Nema tu komada zemlje da nije iskorišten.

Kaktusi, sukulenti su čuvari kuće…

-Đardin mi daje snagu, hrani dušu i tijelo i to što ti procvjeta zahvaljujući tvom radu i rukama nema cijene. A sve ja radim…ovu naranču kako je porasla ne mogu srediti, jer je visoka, ali figura i ovako.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA